Gemeente Dongen

Joop Velthoven 12,5 jaar wethouder

Publicatiedatum: 17-10-2011
Tot zijn grote verrassing werd wethouder Joop Velthoven afgelopen donderdag voorafgaand aan de raadsinformatieavond in het zonnetje gezet. Het was die dag, 13 oktober, precies 12,5 jaar geleden dat Joop Velthoven benoemd werd tot wethouder van de gemeente Dongen.

Wethouder Joop Velthoven snijdt de taart aan.

Burgemeester Simone Dirven-van Aalst sprak de bijzondere jubilaris toe in bijzijn van zijn vrouw, raadsleden, vertegenwoordigers van de media en andere aanwezigen. Als jonge Rotterdammer verhuisde je naar s Gravenmoer om daar als schoolhoofd het onderwijs naar een hoger plan te tillen. Maar met jouw fascinatie voor politiek, in combinatie met jouw betrokkenheid bij de samenleving, kon het gewoon niet anders of je zou uitgroeien tot een politiek bestuurder. En zo geschiedde. Vanuit je bestuurlijke ambt heb je - in combinatie met een duidelijke visie op ruimtelijk beleid - met veel energie en vasthoudendheid op geheel eigen wijze werk gemaakt van het realiseren van tal van nieuwe projecten. Of, zoals ze in Rotterdam zeggen: geen woorden maar daden. Met recent op jouw conto de ecologische verbindingszone om Dongen en de wijk Elzenweide in s Gravenmoer.

Ook CDA-fractievoorzitter André Vonk sprak met lovende woorden over 'zijn' wethouder: "Met jouw kennis en passie ben je voor ons een fantastische leermeester. Na de speeches was er een speciaal voor de gelegenheid gemaakte taart met beeltenis van de jubilaris. Joop Velthoven nam zelf het mes ter hand en trakteerde de aanwezigen persoonlijk.