Politie Drenthe

Maandag 17 oktober 2011

Provincie Drenthe, 17-10-2011

Rijden onder invloed

EMMEN In de nacht van zondag op maandag heeft de politie een 35-jarige man uit Emmen aangehouden. Hij reed op de Sint Gerardusstraat in Emmen in een auto die bij navraag niet verzekerd was en geen geldige APK-keuring had. De man moest een blaastest ondergaan en bleek teveel alcohol te hebben gedronken. Op het politiebureau scoorde de man via de ademanalyse 880 ug/l. Tevens bleek hij geen geldig rijbewijs te hebben en een nog openstaande vordering te hebben staan. Er werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 13 uur opgelegd. De auto kon hij, totdat de verzekeringen geregeld en de vordering betaald, achterlaten op het bureau.

PEIZE Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag een 36-jarige man uit Peize aangehouden op de Achterstewold in Peize wegens het rijden onder invloed. Hij blies op het bureau 375 ug/l. De man ontving hiervoor een proces-verbaal.

Overtreden snelheid

HOOGEVEEN - De politie heeft zondagavond het rijbewijs ingevorderd van een 19-jarige uit s Hertogenbosch. Hij reed met zijn auto met een snelheid van 175 km/u (na correctie) over de A28 bij Hoogeveen waar 120 is toegestaan. Hij kon zijn rijbewijs inleveren en ontving een proces-verbaal.

PESSE - Zaterdagavond kon op de A28 nabij Pesse een 24-jarige automobilist uit Werkhoven tevens zijn rijbewijs inleveren. Hij reed met een snelheid van 180 km/u (na correctie).

Baldadigheid

EMMEN De politie ontving zondagochtend een melding dat twee personen zich op een dak begaven aan de Picassopassage in Emmen. Aldaar troffen ze een 28-jarige en 32-jarige inwoner uit Emmen aan. De 32-jarige bleek een nog openstaand vonnis op zijn naam te hebben staan, waarop hij werd aangehouden. Tevens ontvingen beide personen een proces-verbaal in verband met baldadigheid.

Aanrijding en alcohol

BORGER Zondagmiddag vond op de N34 bij Borger, afslag Ees, een ongeval plaats. Een 52-jarige automobilist uit Stadskanaal reed op zijn voorganger; een 57-jarige inwoonster uit Emmen en een inzittende (leeftijd en woonplaats onbekend). De inzittenden van de voorste auto kwamen met de schrik vrij. De 52-jarige werd gevraagd te blazen. Hij blies een F (Fail) waarop hij werd aangehouden. Op het bureau blies hij op de ademanalyse 530 ug/l. Hij ontving een proces-verbaal alsmede een rijverbod van 7 uur.

Motorrijder komt ten val

ECHTEN Een 44-jarige motorrijder uit Havelte is zondagmiddag ten val geraakt. De man verloor op de Oshaarseweg de controle over het stuur waardoor hij viel en tegen een tegemoetkomende auto aanschampte. De man is voor controle met nek- en rugklachten naar het ziekenhuis in Meppel vervoerd.

Aanhouding poging inbraak

ASSEN Aan de Industrieweg in Assen heeft de politie in de nacht van zondag op maandag een 38-jarige inwoner uit Assen aangehouden. De politie ontving een melding van inbraak. Ter plaatse zagen ze de verdachte weglopen. Hij had in zijn bezit een schroevendraaier. Bij het pand aan de Industrieweg werden diverse braaksporen aangetroffen waarop de man werd aangehouden voor poging inbraak. Hij is overgebracht naar het bureau voor nader verhoor.