Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis

Prins van Oranje aanwezig bij start aanmeldingsfase Koning Willem I Prijs 2012

RVD, 13 oktober 2011, nr. 271: Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje was op donderdagavond 13 oktober 2011 aanwezig bij de start van de aanmeldingsfase voor de Koning Willem I Prijs 2012 in het Nieuwe DeLaMar Theater in Amsterdam.

De Prins van Oranje is erevoorzitter van de Koning Willem I Stichting, die de prijs tweejaarlijks toekent voor goed ondernemerschap. Onder de aanwezigen waren de CEO's van Nederlandse bedrijven die in het verleden de Koning Willem I Prijs hebben gewonnen.

De Koning Willem I Stichting is in 1958 in het leven geroepen door een aantal aan het bedrijfsleven gelieerde organisaties en De Nederlandsche Bank. Doel is de nationale economie impulsen te geven en het aanzien van het Nederlandse bedrijfsleven te vergroten. Sinds de oprichting wordt door de Stichting de tweejaarlijkse Koning Willem I Prijs toegekend voor goed ondernemerschap. Sinds 2008 gebeurt dit in twee categorieën: één voor het Grootbedrijf en één voor het Midden- en Kleinbedrijf. Dit jaar kunnen bedrijven zich ook inschrijven voor de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap. De Plaquette beloont duurzame innovaties van kleine of grote organisaties.Tot 1 januari 2012 kunnen ondernemingen zich kandidaat stellen.
* © RVD