Gemeente Ubbergen


Nieuws

De Vonk blijft overspringen in Ubbergen

Er komen steeds meer inzendingen binnen op de website www.devonkvanubbergen.nl Hieruit blijkt dat er in de gemeente Ubbergen creatieve mensen wonen met hart voor de jeugd.

De Vonk van Ubbergen draait om initiatieven waar kinderen of jongeren aan meedoen of die in ieder geval ten goede komen aan de jeugd en die plaatsvinden in de buurt. Een van de ingezonden ideeën is een bouwspeeltuin voor jong en oud. Andere initiatieven zijn een kindercircus en een lichtjesoptocht. De bouwspeeltuin past goed in de wedstrijd omdat de speeltuin samen met kinderen en volwassenen uit de buurt wordt ontworpen. Een ander goed voorbeeld is het initiatief waarbij jongeren zelf muurschilderingen leren maken om hun buurt te verfraaien.

Doet u mee?
Als u zelf een mooi idee heeft, kunt u deze tot 28 oktober insturen. Een jury, bestaande uit onze burgemeester Paul Wilbers en vertegenwoordigers uit de verschillende dorpen, wijst de genomineerden aan. Vanaf december kan er op de verschillende initiatieven gestemd worden. De winnaars krijgen een geldbedrag om hun idee te realiseren.

Meer informatie?
Nieuwsgierig geworden? Meer informatie en alle inzendingen zijn te vinden op: www.devonkvanubbergen.nl