Gemeente Den Haag

Nieuwe Toptalenten Creatieve Industrie

Esther Boskaljon, Nicolaas Hein en Thomas Heyer ontvangen dit jaar een beurs voor creatief Toptalent in Den Haag.
Esther Boskaljon, Thomas Heyer, Henk Kool en Nicolaas Hein Esther Boskaljon, Thomas Heyer, Henk Kool en Nicolaas Hein

Elk jaar studeren er in Den Haag een paar studenten af met een bijzonder creatief talent. Dit talent kan met een beetje hulp uitgroeien tot een succesvolle creatieve zelfstandige onderneming. Den Haag koestert haar creatieve ondernemers en reikt de Beurs Toptalent Creatieve Industrie 2011 uit aan de meest belovende studenten. Met de beurs kan de student zijn of haar droom verder ontwikkelen en een onderneming starten.

Opleidingen

De kandidaten worden voorgedragen door de Hogeschool der Kunsten Den Haag (voorheen Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten en Koninklijk Conservatorium), de Haagse Hogeschool (opleidingen `Industrieel Productontwerpen' en `Communicatie & Multimediadesign') en de opleiding `Communicatie, Media & Taal' van Inholland Den Haag.

Genomineerden

De genomineerden voor 2011 waren modeontwerpers Esther Boskaljon en Nicolaas Hein en interior designer Thomas Heyer. Zij hebben de afgelopen maanden hun werk en ondernemersplan gepresenteerd aan een deskundige jury. Een juiste combinatie van originaliteit, ondernemersgeest en binding met de stad Den Haag zijn de belangrijkste criteria om voor de beurs in aanmerking te komen.

Tijdens het CabFabEvent2011 op 7 oktober werd de Beurs uitgereikt. De spanning in de zaal was te voelen op het moment dat wethouder Henk Kool de 3 genomineerden naar voren riep. Toen hij verkondigde dat alle drie de genomineerden de beurs in ontvangst mochten nemen, barstte de feestvreugde los en kon de borrel beginnen.