Oranjefonds



Project van de week: Stichting Welzijn Laarbeek, Beek en Donk

regteropaf Wanneer de buurt er op achteruit gaat, kun je gaan verhuizen of je kunt Regteropaf. Dat laatste doen de buurtbewoners van de wijk De Regt in Beek en Donk. Onder begeleiding van Stichting Welzijn Laarbeek en de woningstichting Laarbeek komen de bewoners in actie om hun leefomgeving en het imago van de wijk te verbeteren. Het Oranje Fonds steunt dit initiatief met EUR15.000,=.

Het initiatief Regteropaf is ontstaan naar aanleiding van een onderzoek onder bewoners van de wijk De Regt. De wijk kampt met een slecht imago die te maken heeft met de staat van de huizen en de inrichting en onderhoud van de openbare ruimte. Bewoners gaven in het onderzoek aan meer betrokken te willen zijn bij het onderhoud van de wijk.

Denken en doen
Om deze betrokkenheid vorm te geven en de leefomgeving in de wijk te verbeteren, zette Stichting Welzijn Laarbeek een plan. Zo zal een groep van 15 bewoners de klankbordgroep sociaal en groen vormen. Maar het blijft niet bij meedenken. De handen gaan ook uit de mouwen. Er komt een onderhoudsgroep voor het groen in de wijk en een andere groep gaat met een bijzonder mozaïek een plein in de wijk opknappen. Ook zullen 15 bewoners er met een fotocamera op uit gaan om een collage over de wijk te maken. Het plan maakt onderdeel uit van een totaal pakket om de wijk op te knappen.

Dit traject is voor de Stichting Welzijn Laarbeek een start voor het bevorderen van de sociale cohesie. Na dit traject blijft de stichting activiteiten aanbieden aan de bewoners.

Meer projecten?
Bekijk andere inspirerende projecten in het Archief van Projecten van de Week
>