Gemeente Leidschendam-Voorburg


Wijkwandeling Prinsenhof op 17 oktober

17 oktober - Het thema van de wijkwandelingen dit jaar is de Wijkagenda. De Wijkagenda is samen met de leden van het Wijkplatform en andere bewoners opgesteld op basis van de vorig jaar uitgebrachte Wijkatlas. Met de Wijkagenda geeft het Wijkplatform aan welke zaken in de wijk zij van belang vinden en hoe deze zaken door bewoners zelf samen met de gemeente en andere organisaties kunnen worden aangepakt.

Op de Wijkagenda van wijkplatform Prinsenhof staan 'vervuiling', 'samenleven', 'jongeren' en 'verkeer'. Tijdens deze wijkwandeling wordt u de mogelijkheid geboden om uw ideeën in te brengen. Burgemeester Van der Sluijs en wethouder Rensen nodigen u van harte uit om met hen mee te wandelen en staan open voor uw tips.

Route
De wijkwandeling start op maandag 17 oktober om 17.00 uur bij het nieuwe wijkcentrum De Plint. Dit wijkcentrum wordt het levendige hart van de wijk waar iedereen, jong en oud, welkom is. Vanaf hier steken we over naar het heringerichte winkelplein. In de Juliana van Stolberglaan bekijken we de nieuwe ondergrondse containers en hoe bewoners daarmee omgaan. Bij de Carolinalaan wandelen we het park in en kijken we of er wat te beleven valt bij het JOP en in de Bouwspeelplaats. Daarna lopen we via de Marie-Louiselaan rechtsaf de Johan Willem Frisolaan in. Daar staan nog de laatste bovengrondse containers. Aan het einde van de Johan Willem Frisolaan gaan we via de Dillenburgsingel naar de Graaf Willem de Rijkelaan. De oversteek naar de tramhalte wordt met name door ouders van de leerlingen van de trampoline onoverzichtelijk gevonden. Via de Dillenburgsingel lopen we daarna weer terug naar het wijkcentrum de Plint waar we de wijkwandeling rond 18.30 uur afsluiten. Hopelijk komen we onderweg veel bewoners tegen!