Nederlands Centrum voor Sociale Innovatie

Roel Westra Deventer ondernemer van het jaar door sociale innovatie


17 oktober 2011 - 11:54

Een wezenlijk verschil maken als ondernemer, door met lef het net anders te doen. Roel Westra is erg trots dat dit is opgemerkt en dat hij de prijs voor Rabobank Overall Ondernemer van het jaar 2011 heeft gewonnen tijdens de Deventer Marktplaats. Samen met Cor de Best (Van Lente systeemintegratie) en Erik Geerts (H4 Car Lease) was hij genomineerd voor deze nieuwe Award. Zijn compagnon Mariska Broekman benoemt enthousiast dat Roel deze grote pluim verdient omdat hij voorop loopt met ideeën en dat hij groot durft te denken.

Dat het niet bij ideeën blijft, blijkt wel uit de drie bedrijven die hij sinds 2006 heeft opgericht. Hij startte met het re-integratiebureau/arbodienstverlener Westra Werkzaken. In 2008 ontstond Het Behoudburo gericht op talentmanagement. In 2010 nam hij het initiatief voor het Centrum voor Menskracht. In het Jordenshuis biedt het Centrum letterlijk en figuurlijk ruimte voor ondernemers op het gebied van mens, werk en innovatie. `Sociale innovatie is een vernieuwing in bedrijven en in arbeidsrelaties die leidt tot verbeterde prestaties van de organisatie, meer werkplezier en ontplooiing van talenten' legt Roel Westra uit. `Vernieuwing biedt kansen en mijn bedrijven zijn hiervoor de proeftuin' vertelt Westra verder. De diverse ondernemers werken samen en delen kennis waardoor zij nog beter kunnen inspelen op vragen van ondernemers. In het najaar creëren zij ook een P&O loket voor alle vragen op het gebied van mens en werk, als het ware een gratis P&O adviseur voor het MKB.

Westra Werkzaken heeft deze week nog een reden tot feest. Het bedrijf bestond 1 oktober jl. 5 jaar. In deze periode is de arbeidsmarkt sterk veranderd. Het geheim van het succes komt volgens de ondernemer vooral door in te spelen op vernieuwingen op de markt. En door op een andere manier te werken met mensen.

Het is de ambitie van Roel Westra om binnen vijf jaar bij de top 3 binnen dit vakgebied in de regio te behoren. Deze prijs ervaart hij als een positieve erkenning voor dit doel. `Maar eerst ga ik met mijn collega's en de ondernemers van het Centrum voor Menskracht dit succes vieren' sluit Westra af.