Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van maandag 17 oktober

Noord-Holland Noord, 17-10-2011 o 14:10 uur

Man aangehouden voor straatroof

Hoorn, maandag 17 oktober

Een 23-jarige man uit Wognum is woensdagmiddag 12 oktober aangehouden voor een beroving van een 59-jarige vrouw. De vrouw werd op dinsdag 11 oktober rond 14.00 uur op de Peperstraat beroofd van haar gouden ketting. Zij reed op haar fiets en wilde een steeg in om in de achtertuin van een woning haar fiets neer te zetten. Vlak voor zij de steeg in wilde gaan werd zij gepasseerd door een man. Hij rukte twee gouden kettingen van haar hals.

De politie kon na een kort onderzoek woensdagmiddag de 23-jarige man aanhouden op de Gedempte Turfhaven. Hij werd vrijdag voorgeleid bij de rechter-commissaris en voor twee weken in voorlopige hechtenis gesteld.

Twee verdachten aangehouden voor overval

Hoorn, maandag 17 oktober

Dinsdagochtend zijn een 19-jarige man uit Wervershoof en een 20-jarige man uit Hoorn aangehouden in hun woningen voor een overval op een woning aan het Buurtje. Een 76-jarige bewoner was op 11 september 2010 alleen thuis toen er werd aangebeld bij de centrale deur van de hal van het appartementencomplex. De bewoner deed open en werd onder bedreiging van een vuurwapen vanaf de galerij zijn woning ingeduwd door twee mannen. Zij doorzochten de woning, maar werden overlopen door de dochter en schoonzoon van de bewoner. Er ontstond een worsteling, waarbij de schoonzoon gewond raakte aan zijn hoofd. De overvallers gingen er vandoor met geld.

De politie kwam na onderzoek de 19- en 20-jarige man op het spoor. Zij werden dinsdagochtend aangehouden en werden vrijdag voorgeleid bij de rechter-commissaris. De 20-jarige verdachte werd voor veertien dagen in hechtenis gesteld. De 19-jarige man werd heengezonden.

Motorrijder ten val door autoband

Wieringerwerf, zondag 16 oktober
Omstreeks 21.00 uur kwam een 64-jarige motorrijder uit Castricum hard ten val op de A7 doordat hij op een stuk autoband reed dat op de rechterweghelft lag. Kort daarvoor waren er al drie autos tegen de band aangereden, waarbij de autos schade opliepen en de band werd stukgereden. De autoband is na het ongeval door automobilisten en omstanders van de weg gehaald en een van de bestuurders verleende, samen met een aanwezige verpleegster, eerste hulp aan de motorrijder. De man is ernstig gewond geraakt en met een bekkenfractuur en kaakfractuur naar het ziekenhuis overgebracht. Terwijl de politie ter plaatse was, kwam er een melding dat er een auto met aanzienlijke schade was geparkeerd aan de Meeuwstraat in Wieringerwerf. Onderzoek wees uit dat de autoband zeer waarschijnlijk afkomstig was van dit voertuig. De 63-jarige bestuurder werd echter niet aangetroffen. Hij werd omstreeks 01.00 uur aangehouden in zijn woning in Hyppolitushoef, wegens het verlaten van de plaats van het ongeval. De man weigerde op het bureau mee te werken aan een blaastest, waarna er een bloedtest bij hem is afgenomen.

Inbraak

Alkmaar, zondag 16 oktober

In een woning aan de Koningsweg werd in de nacht van zaterdag op zondag ingebroken. Vermoedelijk werd de voordeur open gehengeld via de brievenbus. Uit de woning werden enkele goederen en waardepapieren ontvreemd. De inbraak werd pas de volgende ochtend ontdekt door de bewoners. De politie onderzoekt de inbraak.

Auto botst op lantarenpaal

Alkmaar, zondag 16 oktober

Op de Laan van Brussel reed omstreeks 21.00 uur een 38-jarige man uit Alkmaar met zijn auto op een vluchtheuvel en vervolgens tegen een paal en aan de andere zijde tegen een lichtmast. De lichtmast klapte hierdoor volledig tegen de grond. Twee andere automobilisten zagen het ongeval gebeuren. Een van hen had vlak voor het ongeval al een melding gedaan bij de politie omdat hij vermoedde dat zijn voorganger met alcohol op achter het stuur zat. Hij zag de auto slingerend over de Laan van Brussel rijden, waarbij hij de berm en de stoeprand raakte. Na het ongeval probeerde de man in zijn zwaar beschadigde auto weg te rijden. Dit werd door omstanders verhinderd door de sleutels uit het contact te halen. De bestuurder van de auto is vervolgens door de hulpdiensten uit zijn auto gehaald en naar het ziekenhuis overgebracht. Omdat er een ernstig vermoeden bestond dat de man onder invloed van alcohol was, is er een bloedproef bij hem afgenomen en is zijn rijbewijs ingevorderd.

Videosurveillance

Noord-Holland Noord, zaterdag 15 oktober

Van 13.30 uur tot 21.00 uur controleerde de politie met behulp van een videosurveillancewagen op een aantal plaatsen in Noord-Holland Noord. Op de Huiswaarderweg in Alkmaar werden om 16.45 uur vier motorrijders staande gehouden die allen 123 km/uur reden, waar 70 km/uur is toegestaan. Op de parallelweg aan de N9 reden 3 motorrijders 104 km/uur in de 60 km/uur zone. Op de Westerweg in t Zand werd een motorrijder staande gehouden die 184 km/uur reed, waar 80 km/uur is toegestaan. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Snelheidscontroles

De politie controleert bijna dagelijks op snelheid in het verkeer. Onderzoek heeft uitgewezen dat te hoge snelheid een van de hoofdoorzaken is van vaak ernstige aanrijdingen.Vooral de 50 km-wegen waar autos en fietsers de straat delen, blijken gevaarlijk. Dat is vaak binnen de bebouwde kom, waar dan ook bijna de helft van de ongevallen plaatsvindt.De politie controleert daarom op wegen die als verkeersgevaarlijk te boek staan.

Alkmaar, zondag 16 oktober

Op de Heilooër Tolweg geldt een maximum snelheid van 70 km/uur. Bij een controle tussen 15.30 uur en 20.45 uur reden van de 3479 passanten 514 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 135 km per uur.

Hoorn, zondag 16 oktober

Tussen 14.30 en 18.30 uur reden op de Oostergouw 280 automobilisten te hard. In totaal passeerden er 1538 de snelheidscontrole op deze 50 km-weg. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 77 km per uur.

Schellinkhout, zondag 16 oktober

De politie controleerde op de N506/Provincialeweg van 19.00 uur tot 20.45 uur. De maximumsnelheid is hier 80 km per uur. Van de 587 reden er 64 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 109 km per uur.

Heerhugowaard, maandag 17 oktober

Op de Rustenburgerweg controleerde de politie tussen 09.10 uur en 11.20 uur op snelheid. Op de Rusterburgerweg is 50 km per uur toegestaan. Van de 735 passanten reden er 79 te hard. De hoogst gemeten snelheid was van een auto met aanhanger, die 80 km per uur reed.