Gemeente Millingen


Peiling woonvorm voor mensen met beperking

Driestroom, een organisatie voor ondersteuning van mensen met een beperking, gaat samen met de Gemeente Millingen aan de Rijn en Waardwonen kijken of het mogelijk is om woonmogelijkheden voor mensen met een beperking in Millingen aan de Rijn te realiseren.

Het initiatief betreft een woonvorm in het gastvrije dorp voor 20 tot 24 volwassenen met een indicatie (ZZP/VG:
ZorgZwaartePakket/Verstandelijk Gehandicapt). Iedere cliënt heeft er een eigen kamer en zij kunnen gebruik maken van de gezamenlijke ontmoetingsruimte. Begeleiding is 24 uur per dag aanwezig. Mogelijk kan er bij de woonvorm een inlooppunt gecreëerd worden voor in de buurt zelfstandig wonende cliënten met een geïndiceerde begeleidingsvraag.

Een breed gedragen initiatief

Met het initiatief beogen we dat de bewoners sociale contacten onderhouden met elkaar en met omwonenden in de buurt. Het initiatief wordt van harte gedragen door de gemeente Millingen aan de Rijn en Waardwonen. Deze laatste is zeer bereid te investeren in de realisatie van gepaste woonruimte.

Belangstelling? Meldt u aan!

Het wooninitiatief in Millingen aan de Rijn wordt uitgevoerd, als voldoende mensen aangeven geïnteresseerd te zijn. We zijn op zoek naar volwassenen met een beperking die geïndiceerde begeleiding, zorg en/of ondersteuning bij wonen nodig hebben. Bent u geïnteresseerd? Of kent u iemand anders die hier graag zou willen wonen?

U kunt dan contact opnemen met het Driestroomloket via 0481-375555 of driestroomloket@driestroom.nl.

Eind 2011 berichten we de belangstellenden of het project wordt vervolgd.