Politie Hollands Midden

Leiden - Overval op winkel

Leiden, 17-10-2011 o Vanmorgen maandag 17 oktober iets na 09.00 uur is de Primera aan het Diamantplein in Leiden overvallen. Een man drong de winkel binnen en bedreigde het personeel met een wapen. Het is nog onbekend wat de dader heeft meegenomen.

De dader is er vandoor gegaan over de Diamantlaan op een blauw/grijze sportieve damesfiets met gifgroene accenten en waarvan de kettingkast ontbrak. Daar zijn getuigen de dader uit het zicht verloren. Later werd op de Doctor Lelylaan in Leiden een soortgelijke fiets aangetroffen. De fiets is inbeslag genomen en hier zal nog onderzoek aan worden verricht.

In omgeving is gezocht naar de dader, maar dit heeft niet het gewenste resultaat opgeleverd. Het gaat om een licht getinte man van ongeveer 20 jaar oud. De man droeg een grijze trui/vest met capuchon over het hoofd, een zwarte sjaal voor zijn mond en hij had een donkere broek aan.

Op woensdag 21 september is de Primera rond hetzelfde tijdstip ook overvallen. Het is niet bekend of het hier om dezelfde dader gaat en dit zal nog worden onderzocht.

Naar aanleiding van de eerste overval is op 11 oktober 2011 een stoepbord voor de Primera geplaatst. Hierop is een foto van de dader te zien die door beveiligingscameras is opgenomen.

De politie is op zoek naar getuigen van de overval op 21 september of 17 oktober en zij worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem melden is ook mogelijk, bel naar Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Burgernet Direct na de overval is de politie een burgernetactie gestart waarin verzocht werd om uit te kijken naar de overvaller. Via uw mobiele telefoon kunt u burgernetberichten uit uw omgeving ontvangen. Wilt u dit ook, meldt u dan aan via de website van Burgernet.

Een laffe daad Politie en justitie besteden veel tijd en aandacht aan het aanpakken van overvallers. Een overval is een laffe daad met veel impact op de slachtoffers. Vaak is de buit klein en wordt de dader gepakt, dan zijn de straffen hoog.