Waterschap Zuiderzeeland


eisen aan werkzaamheden warmtetransportleiding Nuon

Waterschap stelt extra preventieve eisen aan werkzaamheden warmtetransportleiding Nuon

Nuon legt een warmtetransportleiding aan van Diemen naar Almere. Ten behoeve van de aanleg van deze leidingen wordt de IJmeerdijk door gestuurde boring gekruist. Door onvoorziene omstandigheden zijn de werkzaamheden in overleg tussen Nuon en Waterschap Zuiderzeeland tijdelijk stopgezet. Het waterschap stelt aanvullende preventieve eisen en uitvoeringseisen aan de verdere werkzaamheden.

Voor de aanleg van de warmtetransportleiding wordt de IJmeerdijk door een gestuurde boring gekruist. Om de boring uit te voeren heeft Nuon een bouwkuip/damwandkuip aan de landzijde van de IJmeerdijk in Almere Poort aangebracht en een bouwkuip (ontvangstkant) in het IJmeer. De damwandkuip aan de landzijde bestaat uit damwanden en een betonnen vloer. Deze damwandkuip bleek niet geheel waterdicht te zijn, waardoor uit voorzorg de werkzaamheden, na overleg tussen Nuon en Waterschap Zuiderzeeland, zijn stopgezet.

Momenteel vindt intensief overleg plaats over (de voorwaarden voor) de verantwoorde voortzetting van de werkzaamheden. Vanuit het waterschap staat daarbij het belang van de veiligheid van de dijk vanzelfsprekend voorop. Zo heeft het waterschap, naast de normale eisen, extra preventieve eisen aan de damwandkuip gesteld en eisen voor de verdere uitvoering van de werkzaamheden.

© Waterschap Zuiderzeeland

-