Rechtbank 's-Hertogenbosch


Vrijspraak voor steken plaatsgenoot in café Oss

's-Hertogenbosch , 17-10-2011

De rechtbank 's-Hertogenbosch heeft zojuist een 20-jarige Ossenaar vrijgesproken. Hij werd ervan verdacht een 28-jarige plaatsgenoot in een café in Oss te hebben gestoken.

De 28-jarige man heeft verklaard dat hij op 25 juni 2011 twee steekwonden in zijn linkerzij opliep en daarvan niets heeft gemerkt. Volgens de man kan het niet anders zijn dan dat de verdachte hem heeft gestoken, omdat hij alleen met de verdachte een woordenwisseling heeft gehad. De verdachte ontkent dat hij de 28-jarige man heeft gestoken.

Uit de verschillende getuigenverklaringen blijkt dat de twee mannen die avond een woordenwisseling hebben gehad. Geen van deze getuigen heeft echter de verdachte daadwerkelijk met een scherp of puntig voorwerp zien steken. Tijdens de behandeling ter zitting zijn camerabeelden getoond. Op de camerabeelden kan de rechtbank niet waarnemen dat de verdachte - zoals een getuige verklaarde - een stotende beweging heeft gemaakt in de linkerzij van de andere man. Volgens de rechtbank is op de camerabeelden wel te zien dat de verdachte een voorwerp in zijn rechterhand heeft, maar uit de beelden valt niet af te leiden of dit een scherp of puntig voorwerp is en hoe lang dat voorwerp is. In tegenstelling tot de officier van justitie is de rechtbank op grond hiervan van oordeel dat er onvoldoende wettig en overtuigend bewijs is dat de verdachte de 28-jarige man met een scherp of puntig voorwerp in zijn linkerzij heeft gestoken.
Uitspraken: BT7338

Zie het origineel