Gemeente Zwartewaterland


Nieuws- en Persberichten

17-10 Kerken Zwartewaterland hebben oog voor noden in de samenleving

De vertegenwoordigers van de kerken in Zwartewaterland willen nadrukkelijk naar buiten brengen dat zij oog hebben voor mensen die tengevolge de bezuinigingen van de overheid in de knel komen en dat zij over kerkgrenzen heen open staan voor de noden van de bevolking van Zwartewaterland, ook wanneer het gaat om materiële problemen. Mensen worden nadrukkelijk uitgenodigd dit te melden wanneer zij in de problemen komen.

Dit is uitgesproken tijdens het periodieke overleg van burgemeester en wethouders met de pastores in de gemeente Zwartewaterland op donderdag 6 oktober 2011. In dit overleg kwamen aan de orde de gevolgen van de bezuinigingen voor de bevolking van Zwartewaterland en met name voor de minima. Aanleiding voor dit gesprekspunt was het bericht dat de gemeente Zwartewaterland door de rijksoverheid op de vingers is getikt omdat jaarlijks een kerstgratificatie aan de minima wordt verstrekt. Dit is in de toekomst niet toegestaan. Deze gratificatie werd verstrekt in samenwerking met kerken en andere organisaties. Er wordt gezocht naar een mogelijkheid mensen met een minimum inkomen toch tegemoet te komen.

Het pastoresoverleg is een halfjaarlijks overleg van burgemeester en wethouders van Zwartewaterland met de predikanten en pastoraal medewerkers. Doel ervan is dat ieder vanuit de eigen verantwoordelijkheid inbreng levert om tijdig problemen in de samenleving te signaleren en zo mogelijk oplossingen aan te dragen.