Janine van den Ende in Raad van Commissarissen van Stage Entertainment

Persbericht van Stage Entertainment

Amsterdam 17 oktober 2011. de Raad van Commissarissen van Stage Entertainment heeft besloten tot een uitbreiding van het aantal leden en heeft Janine van den Ende, met ingang van dit theaterseizoen, benoemd tot lid.

De benoeming onderstreept de persoonlijke betrokkenheid van Janine van den Ende bij de theateronderneming van haar echtgenoot alsook de wens om het familiekarakter van de onderneming stevig te verankeren voor de toekomst.

De Raad van Commissarissen verwacht op korte termijn ook de naam bekend te kunnen maken van de opvolger van Wim Dik als commissaris. Wim Dik stelt zijn lidmaatschap ter beschikking conform het overeengekomen reglement van aftreden. De huidige samenstelling van de Raad van Commissarissen is: Joop van den Ende (voorzitter), Ewald Kist, Aat Schouwenaar, Janine van den Ende en een vacature (opvolging Wim Dik).

De dagelijkse aansturing van Stage Entertainment ligt in handen van CEO Henk Kivits en zijn medebestuursleden Siebe van Elsloo (CFO) en Erwin van Lambaart (CCO, Chief Content Officer).

Stage Entertainment werd eind 1998 opgericht door Joop van den Ende en heeft inmiddels in acht landen eigen vestigingen en 25 theaters. De omzet uit musicalproducties, Holiday on Ice shows en uiteenlopende evenementen bedraagt 550 miljoen euro. De onderneming legt zich in toenemende mate toe op het produceren van zelf ontwikkelde musicals als Petticoat, Ciske de Rat, Sister Act,
Ich war noch niemals in New York en Hinterm Horizont, naast de internationale titels van partners als Disney. Tot de nieuwste producties behoren Droomvlucht in samenwerking met De Efteling, Hazes, Sleepless in Seattle en Rocky. De laatst-genoemde twee musicals zijn gebaseerd op de gelijknamige bioscoopsuccessen.

*

Links:
http://www.stage-entertainment.nl



Razende Robot Reporter