Avis start een Europese zoektocht naar een publieke ArtCar

Persbericht van Avis Autoverhuur BV

Altijd al een design voor op een auto willen ontwerpen? Dat kan met de Europese Avis ArtCar wedstrijd. Iedereen kan een kunstenaar zijn door een design voor op een auto te ontwerpen. Een aantal huurauto's zal worden voorzien van het winnende ontwerp en worden opgenomen in de Europese Avis ArtCar vloot. Iedereen kan kans maken op een gratis weekend rijden in de ArtCar.

Deze wedstrijd wordt georganiseerd door autoverhuurbedrijf Avis. Het publiek kan uitsluitend via Facebook meedoen aan de wedstrijd. De wedstrijd vindt plaats in negen Europese landen, waaronder Nederland. .

Alle deelnemers kunnen een eigen design voor op een auto ontwerpen. Het design moet voor 14 november 2011 geupload worden via Facebook en vervolgens kunnen vrienden en familie via Facebook stemmen op het design.

Alle inzendingen worden door een externe jury beoordeeld op creativiteit. Hierbij wordt rekening gehouden met het aantal stemmen op Facebook. Het winnende design wordt aangebracht op een aantal huurauto's en zal worden opgenomen in de Europese Avis ArtCar vloot. Tevens maakt het publiek via Facebook kans op een lang weekend gratis rijden in deze ArtCar.

Ter inspiratie voor de deelnemers gaan de Britse illustrator Si Scott en de Franse animatie expert McBess ook een ArtCar ontwerpen. Deze twee kunstenaars werken tegelijk met het publiek aan een design. De ArtCars worden tegelijk onthuld en worden onderdeel van de Avis ArtCar vloot.

Avis is het eerste autoverhuurbedrijf, dat meedoet aan het ArtCar initiatief dat aansluit bij de filosofie, dat iedereen een kunstenaar kan zijn. Dit is de eerste keer, dat het publiek de mogelijkheid krijgt om een design voor op een auto te ontwerpen, dat onderdeel kan worden van een Europese autoverhuurvloot.

Marcel Bijster, Marketing Manager Avis Nederland zegt: "Dit is de eerste keer dat een internationale ArtCar wordt ontworpen door het publiek en voor het publiek. Wij laten zien dat het ontwerpen van een ArtCar niet alleen voor kunstenaars is weggelegd, maar dat iedereen een kunstenaar kan zijn. Wij willen graag de ontwerpen van het publiek zien, ongeacht leeftijd, ervaring en talent."

Ga naar www.facebook.com/AvisNL voor meer informatie of om mee te doen aan de ArtCar wedstrijd.

Links:
http://www.facebook.com/AvisNL



Razende Robot Reporter