Gemeente Gorinchem


Sportaanbod promoten via Kies voor Hart en Sport

GORINCHEM, 14 oktober 2011 - Sportaanbieders kunnen in het voorjaar van 2012 hun sportaanbod promoten via het programma Kies voor Hart en Sport. Gorinchem Beweegt organiseert dan opnieuw dit project om kinderen in de leeftijd van 9 tot 12 jaar in contact te brengen met verschillende sporten. Sportaanbieders kunnen vanaf nu inschrijven om mee te werken aan dit programma.

Grote belangstelling in 2011

In het voorjaar van 2011 hebben ongeveer 300 kinderen meegedaan en kennisgemaakt met verschillende sporten. Gemiddeld wordt 10% van de deelnemers ook daadwerkelijk lid bij de sportaanbieder. Gorinchem Beweegt bereikt de kinderen in deze doelgroep door persoonlijke benadering in samenwerking met het onderwijs. Aan kinderen die kunnen deelnemen wordt in de klas uitgelegd hoe het programma in zijn werk gaat, bovendien krijgen zij een boekje met de mogelijkheden.

Sportaanbod promoten

Sportaanbieders kunnen hun sportaanbod van maart tot en met mei kosteloos onder de aandacht brengen bij kinderen tussen 9 en 12 jaar oud. Door bestaande lessen of trainingen open te stellen of een extra kennismakingsmoment te creëren. Kinderen melden zich via Gorinchem Beweegt en komen dan 4 weken lang kennismaken bij de sportaanbieder.

Aanmelden

Sportaanbieders die hun sport onder de aandacht willen brengen via Kies voor Hart en Sport kunnen zich vóór 1 november aanmelden bij Tanja Pijleman van Gorinchem Beweegt, telefoonnummer (0183)- 659 418 of per email t.pijleman@gorinchem.nl . Website www.gorinchembeweegt.nl