Wageningen Universiteit en Researchcentrum

Nutri-Pulse e-Cooker wint Food Valley Award

17 okt 2011

Onderdeel: Food and Biobased Research

Winnaar van de Food Valley Award 2011 is de Nutri-Pulse e-Cooker, mede ontwikkeld door Wageningen UR Food & Biobased Research. Het is een innovatief product dat de Pulsed Electric Field technologie toepast voor de bereiding van voedsel; in zeer korte tijd, bij lage temperatuur, met behoud van voedingsstoffen en met een laag energieverbruik.

De directeur van het bedrijf dat de Nutri-Pulse e-Cooker op de markt brengt, Govert van Oord van IXL Netherlands, nam de Food Valley Award 2011 in ontvangst tijdens de Food Valley Expo op donderdag 13 oktober. "Je bent zelf overtuigd dat je een goede technologie in handen hebt, maar wanneer externe deskundigen het uitspreken, is dat fantastisch", zei Van Oord. Hij bedankte nadrukkelijk Hennie Mastwijk en Jeroen Knol, onderzoekers bij Wageningen UR Food & Biobased Research en âde uitvinders van de e-Cookerâ.

Prijs is goede promotie
De Food Valley Award kan een startend bedrijf een enorme boost geven. âDe erkenning voor het werk geeft het team zelfvertrouwen en daarnaast levert het internationaal veel publiciteit opâ, vertelde de winnares van vorig jaar, Monique van Wordragen, algemeen directeur van NSure (ook al een product uit de koker van Food & Biobased Research). âGrijp deze kans om je product overal te promotenâ, sprak ze de nieuwe winnaar toe.

Contact

Food Valley Award