Liliane Fondskalender 2012: een collectors item

Persbericht van Liliane Fonds

Liliane Fondskalender 2012: een collectors item

Shiny Happy Faces. Dat is het thema van de nieuwe Liliane Fondskalender. De kalender, die dit jaar voor de 9e keer gemaakt is door fotografe Monique Velzeboer, tevens ambassadeur van het Liliane Fonds, art director Erma Rotteveel en schrijfster Wieke Biesheuvel, ook ambassadeur van het Liliane Fonds, is een waar collectors item geworden.

De kalender bevat prachtige portretten van kinderen met een handicap, die heel veel energie, levenslust en plezier uitstralen; ze zijn veel meer dan hun handicap alleen. De foto's zijn geselecteerd uit honderden opnamen die Velzeboer in de afgelopen acht jaar in verschillende ontwikkelingslanden gemaakt heeft. In de begeleidende tekstconcepten verwoordde Biesheuvel hoe deze kinderen zich vanaf het fotomoment, mede met steun van het Liliane Fonds, ontwikkeld hebben. Rotteveel tekende voor het vrolijke en energieke ontwerp van de kalender.

Bijzondere aanleiding
Met deze 'verzamelkalender' wijken de samenstellers af van het gebruik om het jaarlijkse kalenderthema te verbinden aan een specifiek land waarin het Liliane Fonds actief is. De reden hiervoor is al even bijzonder als de Liliane Fondskalender 2012 geworden is. Velzeboer, die zelf na een sportongeval in een rolstoel terecht kwam, schonk dit jaar het leven aan een gezonde dochter. Hierdoor moest zij afzien van de geplande fotoreis voor het Liliane Fonds. 'We hebben mijn dochter Yara genoemd' vertelt ze trots. 'Mijn zwangerschap en Yara's geboorte hebben me nog meer doen beseffen hoe bevoorrecht mijn kinderen zijn om op te groeien in zo'n welvarend en tolerant land als Nederland. Daarom moest de Liliane Fondskalender 2012 er wat mij betreft hoe dan ook toch komen.'

Levensvreugde als verbinding
Zo stond de geboorte van Yara aan de wieg van deze unieke kalender. Het thema 'Shiny Happy Faces' verbindt de vreugde over Yara's komst op een mooie manier met de levensvreugde van de kinderen op de kalender. De foto's laten zien dat plezier, trots en levenskracht niet aan fysieke grenzen of landsgrenzen gebonden zijn. De wilskracht en puurheid van kinderen is universeel. Door het kopen van de Liliane Fondskalender 2012, uitgegeven door de Monique Velzeboer Foundation, draagt u deze mooie boodschap uit en steunt u bovendien het goede werk van het Liliane Fonds. Meer informatie vindt u op
www.moniquevelzeboerfoundation.nl.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

*


Noot voor redacties


Liliane Fonds

Fotobijschriften (geschreven door Wieke Biesheuvel)
---------------------------------------

Razende Robot Reporter