Gemeente De Bilt


17-10-2011

Op maandag 10 oktober opende Ad van Zijl, directeur van woonstichting SSW en wethouder Arie-Jan Ditewig het informatiepunt voor het project Melkweg. Vanaf nu kunnen belangstellenden elke woensdag van 15.00 tot 18.00 uur terecht bij basisschool Wereldwijs (locatie voormalige Laurensschool) om meer te weten te komen over de plannen en de werkzaamheden rondom de Melkweg.

Tijdens de feestelijke opening blikten zowel de heer Van Zijl als de heer Ditewig terug op de afgelopen periode waarin veel werk is verzet om tot de realisatie van het Cultureel Educatief Centrum en de woningbouw in het gebied te komen. Daarnaast deelde wethouder Ditewig mee dat het bestemmingsplan onherroepelijk is. De raad heeft het bestemmingsplan in januari van dit reeds goedgekeurd. Daarmee trad het bestemmingsplan al in werking. Er werden echter twee beroepschriften ingediend tegen het bestemmingspan bij de Raad van State. Op 5 oktober is het ingestelde beroep ongegrond verklaard. Dit betekent dat na het verlenen van de noodzakelijke vergunning het bouwen van het Cultureel Educatief Centrum kan starten.

In het informatiepunt kunnen belangstellenden terecht met vragen over het project Melkweg. Daarnaast zijn er de planning van de werkzaamheden, het ontwerp van het Cultureel en Educatief Centrum en het inrichtingsplan van de openbare ruimte te zien. In het informatiepunt wordt een animatiefilm afgespeeld, waarin de bezoeker meegenomen wordt door het plangebied in de toekomst om zo een goed beeld te kunnen vormen van hoe het er straks uit gaat zien.

Naast het informatiepunt kunnen belangstellenden ook terecht op www.melkwegdebilt.nl.

Bilthoven, 17 oktober 2011

Foto Opening informatiepunt Melkweg overzicht kaarten op flipovers

Foto opening Informatiepunt Melkweg