Gemeente Den Haag

Boulevard op de schop voor nieuwe projectfase

Werkzaamheden tussen keerlus tram 11 en haven eerder van start

Terwijl het nieuwe ontwerp van De SolĂ -Morales steeds beter zichtbaar wordt, gaat het volgende deel van de Scheveningse boulevard op de schop. Begin november starten de werkzaamheden tussen de keerlus van tram 11 en de haven (deelgebied C).

Met de nieuwe fase wordt er tijdelijk over een afstand van 1500 meter gewerkt aan de boulevard. Dit heeft gevolgen voor de bezoekers van het strand en de boulevard in de winter.

Bezoekers kunnen dit deel van Scheveningen de komende maanden alleen nog via de voetgangersbrug bij Seinpost of de Vissershavenweg bereiken. Om het werkterrein wordt een tijdelijke boulevard aangelegd voor voetgangers.

De Strandweg is ook voor autoverkeer grotendeels afgesloten. Alleen het deel tussen de Vissershavenweg en de haven blijft bereikbaar. Parkeren kan daar op het parkeerterrein Noorderlijk Havenhoofd.

Klaar voor het strandseizoen in 2012 en 2013

De nieuwe fase begint eerder dan gepland was. Uit ervaringen van de eerste projectfases, bleek de eerder geplande uitvoeringsperiode te krap. Vasthouden aan deze planning zou gevolgen hebben voor de opleverdatum in 2013. Om dit te voorkomen en om het zomerseizoen van 2012 en 2013 te ontzien, start het werk in deel C al begin november. Bijkomend voordeel is dat autoverkeer vanaf juni 2012 weer in 1 richting over de boulevard kan rijden (tussen de Scheveningse Slag en de Vissershavenweg).

Huidige situatie

Huidige situatie

Nieuwe situatie: november 2011 - februari 2012

Nieuwe situatie: november 2011 - februari 2012

Zie ook


* Planning werkzaamheden