Gemeente Dronten


Dronten genomineerd als beste stagegemeente

stagegemeente

17-10-2011

Gemeente Dronten is genomineerd voor de titel Beste stagegemeente van Nederland. De twee andere gemeenten in de finale zijn de gemeente Diemen en de gemeente Urk. In december wordt de winnaar van de verkiezing bekend gemaakt.

Beoordeling

Het kenniscentrum beroepsonderwijs en bedrijfsleven ECABO heeft uit vele inzendingen, in de categorie kleine en middelgrote gemeenten, de keuze gemaakt voor de gemeenten Dronten, Diemen en Urk. In november wordt de gemeente Dronten bezocht door een driekoppige jury die de uitslag in december bekend maakt. De jury zal de gemeente beoordelen op de volgende punten: mobiliteit van personeel, stagebeleid, diversiteit en maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Investering in de toekomst

Gemeente Dronten vindt het investeren in de stagiairs een investering in de toekomst, een investering in nieuwe mensen op de arbeidsmarkt, maar ook een investering in de eigen organisatie. Junior HR adviseur Alie de Vries: "Jonge mensen kunnen zorgen voor een frisse blik in de organisatie. Ook groeien de eigen medewerkers door het geven van de juiste begeleiding aan de stagiairs. Stagiairs zijn dus ook erg van belang voor de organisatie".

Nieuw stagebeleid

Vanaf januari 2012 treedt een nieuw stagebeleid in werking bij de gemeente Dronten. Er worden stageopdrachten aangeboden die rechtstreeks terug te voeren zijn op de plannen van de organisatie en afdelingen. Dit betekent dat vanaf 2012 niet meer gewacht wordt tot stagiairs zich aanmelden, maar er gaat gericht gezocht worden. Op deze manier komen stagiairs op een plek in de organisatie terecht waar ze echt nodig zijn.

Het nieuwe beleid maakt de gemeente onderscheidend, want er wordt gestructureerd aandacht gegeven in de voorbereiding, tijdens en na afloop van de stage. Er is in samenspraak met huidige stagiairs een stagebrochure ontwikkeld dat al op veel vragen antwoord geeft en zorgt voor een kijkje in de organisatie. Na afloop van de stage wordt een digitale enquête gehouden waarin de stagiair kan aangeven hoe de begeleiding was vanuit de organisatie. Dit wordt gebruikt om de begeleiding voor toekomstige stagiairs te verbeteren. Gemeente Dronten vindt het ook belangrijk om de deuren open te zetten voor scholieren, voor het lopen van een maatschappelijke stage. De aftrap hiervan vindt eind dit jaar plaats.