Gemeente Halderberge


Aankondiging informatieavond duurzaam ondernemen

Heeft u zin in duurzaam ondernemen? Neem dan deel aan de cursus Duurzaam ondernemen. Op 17 oktober vindt er hierover een informatieavond plaats op het gemeentehuis in Halderberge.

Cursus Duurzaam Ondernemen

De cursus Duurzaam Ondernemen is een onderdeel van het internationale project Eco2Profit. Het is een meerjarig project gericht op de stimulering van energiebesparing en duurzaam ondernemen. U wordt uitgedaagd om voor uzelf een duurzame(re) bedrijfsmissie en strategie te ontwikkelen en een actieplan op te stellen. Door middel van een cursus van vier dagdelen wordt u ingeleid in een nieuw denken over bedrijfsvoering.

CO2-Waardebonnen

Voor deelnemers aan de cursus die hun actieplan gaan implementeren en daarbij zelf ten minste ook dat bedrag investeren, wordt een aantal waardebonnen van maximaal EUR 2.500,- per bedrijf beschik-baar gesteld. Tijdens de cursus wordt hier verder uitgebreid op ingegaan. Voor meer inhoudelijke informatie verwijzen wij graag naar de folder 'Zin in duurzaam ondernemen'. (PDF,1 Mb)

Doelgroep

Het staat alle MKB bedrijven van de gemeente Halderberge vrij om aan de cursus deel te nemen. Omdat niet diep op technische maatregelen of industriële processen wordt ingegaan, verwachten we dat de cursus met name interessant zal zijn voor kleine tot middelgrote bedrijven die duurzaam ondernemen (nog) niet structureel in de bedrijfsvoering hebben ingebed. In Halderberge kunnen maximaal 30 bedrijven aan de cursus deelnemen. Deelnemers worden geselecteerd op volgorde van aanmelding. Als de cursus vol is komt u op de reservelijst te staan.

Kosten

Als deelnemer aan de cursus dient u de milieubarometer (kosten EUR 181,- excl. BTW) aan te schaffen. Indien u dat wenst kan de barometer ook na afloop van het project blijvend door u gebruikt worden. De kosten daarvan bedragen EUR 53,- per jaar. Meer informatie is te vinden op de website Milieubarometer. Verder zijn er geen deelnemerskosten aan de cursus verbonden.

Informatiebijeenkomst

Bent u geïnteresseerd in de cursus of wilt u meer informatie? De gemeenten Halderberge en Rucphen organiseren op maandag 17 oktober van 20.00 - 21.30 uur een informatiebijeenkomst op het gemeentehuis van Halderberge (Parklaan 15, Oudenbosch). U hoort tijdens deze bijeenkomst alles over de inhoud van de cursus en de (besparings)mogelijkheden die deze u biedt.

Aanmelden

U kunt zich ook direct aanmelden voor de cursus tot uiterlijk 1 november 2011. De eerste cursusdag wordt nog in 2011 gehouden. Voor vragen of aanmeldingen voor de cursus kunt u contact opnemen met Annemarie de Bont (telefoonnummer 0165-390793) of José Besters (telefoonnummer 0165-390760).