Ingezonden persbericht

ARCADIS GEEFT TRADING UPDATE IN VERBAND MET DE OVERNAME VAN EC HARRIS

Amsterdam, 17 oktober 2011-- ARCADIS (NYSE EURONEXT: ARCAD), de onderneming die internationaal adviezen, ontwerpen, ingenieurs- en managementdiensten levert, heeft vandaag een trading update gegeven gebaseerd op de voorlopige resultaten voor het derde kwartaal 2011. Deze trading update houdt verband met de aankondiging vandaag van de plannen voor de overname van EC Harris LLP, een internationaal consultancy bedrijf met hoofdkantoor in Londen, dat hoogwaardige advies- en managementdiensten levert voor de realisatie en exploitatie van gebouwen, bedrijfsfaciliteiten en infrastructurele voorzieningen. Verwezen wordt naar het persbericht dat vandaag over deze overname is uitgegeven.

De voorlopige derde kwartaalresultaten geven de volgende indicatie:

- Ontwikkelingen over het geheel genomen in lijn met die in de eerste helft van 2011.

- Omzet 2-3% lager, vooral door negatief valuta-effect van 5%. Autonoom blijft de omzet groeien met 3%.

- Gunstige marktomstandigheden in Zuid-Amerika, gedreven door investeringen in mijnbouw en energie, resulteren in sterke groei in Brazilië en Chili.

- De Amerikaanse milieuactiviteiten groeien autonoom op goed niveau verder, terwijl project en programma management diensten ook toenemen, deels tenietgedaan door negatieve groei in water, vanwege druk op lokale overheidsbudgetten.

- RTKL continueert de groei in Azië en het Midden Oosten.

- In Europa ontwikkelen Duitsland en Frankrijk zich goed, terwijl in het V.K. herstel optreedt vooral dankzij bestedingen in de private sector. Lagere vraag bij overheden leidt tot vermindering van activiteiten in Nederland en België. In Polen loopt de omzet scherp terug doordat grote wegenprojecten stilgelegd werden.

- Onderliggende EBITA(1) is vlak in vergelijking met hetzelfde kwartaal vorig jaar. Gerapporteerde EBITA ligt ongeveer 10% lager dan vorig jaar door valuta-effecten, geen winst uit desinvesteringen (¤ 1,3 miljoen in 2010) en zwakke marktomstandigheden in Polen.

Hoewel de onrust op financiële markten leidt tot meer onzekerheid over de ontwikkeling van de economie, verwachten wij dat de markttrends in het vierde kwartaal niet significant zullen wijzigen. Door de zwakke marktomstandigheden in Polen en de enigszins hogere financieringslasten en belastingdruk dan eerder voorzien, verwachten we dat de netto operationele winst voor geheel 2011 ongeveer op het niveau zal liggen van 2010. Dit is exclusief de eerder gerapporteerde ¤ 7,4 miljoen boekwinst op de verkoop van AAFM, exclusief de consolidatie van en kosten gerelateerd aan de overname van EC Harris, en onder voorbehoud van onvoorziene omstandigheden.

Over ARCADIS:
ARCADIS is een internationale onderneming die advies, ontwerp-, ingenieurs- en managementdiensten levert op de gebieden infrastructuur, water, milieu en gebouwen. We verbeteren mobiliteit, duurzaamheid en de kwaliteit van leven, door balans aan te brengen in de gebouwde en natuurlijke leefomgeving. ARCADIS ontwikkelt, ontwerpt, implementeert, onderhoudt en exploiteert projecten voor bedrijven en overheden. Met 16.000 medewerkers en EUR 2 miljard omzet, heeft de onderneming een uitgebreid internationaal netwerk dat steunt op sterke lokale marktposities. ARCADIS ondersteunt UN-HABITAT met kennis en expertise om de leefomstandigheden in snel groeiende steden over de hele wereld te verbeteren. Bezoek ons op www.arcadis.com

(1) Onderliggende EBITA is exclusief de impact van valuta, acquisities, reorganisatielasten en de verkoop van energie activiteiten en carbon credits.

*** Bijgesloten treft u de volledige en originele pdf versie van het persbericht. ***
Content-Type: application/pdf; name="111017 PB TRADING UPDATE Q3 FINAL NL.pdf"