VerkeersInformatieDienst

Lange file A27 na ongeval bij Werkendam (08:41) A4 bij Bergen op Zoom in noordelijke richting korte tijd afgesloten (08:40)

Problemen rond het knooppunt Terbregseplein na ongevallen

17 oktober 2011, 08:18
Verkeer op en rond het knooppunt Terbregseplein ondervindt behoorlijke problemen tijdens de maandagochtendspits. De gebruikelijke files zijn een stuk langer dan normaal gesproken nadat er twee ongevallen gebeurde.

Een van de inzittenden van de voertuigen die betrokken raakte bij het ongeval kwam bekneld te zitten. De hulpdiensten zijn genoodzaakt het voertuig open te knippen. Hierdoor zal het nog tot ongeveer 10:00 uur duren voordat de afgesloten rechterrijstrook op het knooppunt Terbregseplein vrijgegeven kan worden.

Verkeer op zowel de A20 als de A16 komt in lange files terecht. Op de A16 rijdt het langzaam op de hoofdrijbaan tussen de knooppunten Ridderkerk-Noord en Terbregseplein. Hierdoor loopt ook de parallelrijbaan vol. Tussen afslag Feijneoord en het knooppunt staat imiddels 3 kilometer file. Verkeer richting Den haag kan beter omrijden vanaf het knooppunt Ridderkerk-Noord via de Beneluxtunnel over de A15, de A4 en de A20, maar moet ook daar rekening houden met file.

Door omrijden verkeer in combinatie met het reguliere verkeersaanbod de A20 ook vast. Bovendien is ook de rechterrijstrook vanuit de richting Hoek van Holland op het knooppunt Terbregseplein afgesloten. Dat levert een file op tussen Crooswijk en het knooppunt Terbregseplein van 7 kilometer. Er wordt daar ongeveer twintig minuten vertraging gemeten.

Op de rijbaan richting Hoek van Holland ontsond ook een file na een ongeval op het knooppunt Terbregseplein. Rond 07:30 raakten vijf personenauto's betrokken bij een aanrijding. Hier was alleen sprake van blikschade, maar drie auto's waren dusdanig beschadigd dat deze niet op eigen kracht verder konden. Rond 08:15 uur had de berger zijn werk afgerond en kon de rechterrijstrook vrijgegeven worden. De file richting Hoek van Holland was rond 08:15 uur 3 kilometer lang.