Eerste Hilton Garden Inn Hotel in Nederland

Hilton Garden Inn Leiden wordt halverwege 2012 geopend

LEIDEN, Nederland - (17 oktober 2011) - Hilton Worldwide kondigt vandaag aan dat het een managementovereenkomst heeft getekend met CORPUS Hotel B.V. om een Hilton Garden Inn (HGI) hotel te openen in Leiden. Naar verwachting wordt HGI Leiden halverwege 2012 geopend. Het wordt het eerste hotel van dit merk in het middensegment en het zesde hotel van Hilton Worldwide in Nederland, naast Hilton Amsterdam, Hilton Amsterdam Airport Schiphol, Hilton Rotterdam, Hilton Den Haag en Hilton Royal Park Soestduinen.

"We vinden het geweldig om een nieuw hotel te presenteren op de Nederlandse markt, waar we al een halve eeuw een sterke positie hebben", aldus Patrick Fitzgibbon, senior vice president of development, Europa en Afrika, Hilton Worldwide. "Het nieuwe HGI Leiden vormt een uitstekende aanvulling op onze portefeuille in Europa, waar we al ruim 40 Hilton Garden Inn hotels hebben, die al in bedrijf zijn of nog in de pijplijn zitten."

HGI Leiden krijgt 173 kamers, die de gasten de kenmerkende eigenschappen van HGI bieden, waaronder het Garden Sleep System bed, de ergonomische Mirra stoel van Herman Miller en gratis snelle toegang tot WiFi internet. Gasten kunnen gebruikmaken van het moderne restaurant en de bar, waar zij ontbijt, lunch, diner kunnen nuttigen en 's avonds kunnen ze gebruikmaken van roomservice. Ook hebben zij toegang tot een zakencentrum en een fitnessclub. Verder is er met 150 parkeerplaatsen voldoende parkeergelegenheid.

Daarnaast kunnen reizigers Hilton HHonors punten verdienen en inwisselen bij het hotel en profiteren van voordelen waar 26 miljoen leden over de hele wereld van genieten.

Adrian Kurre, mondiaal hoofd van Hilton Garden Inn: "We vinden het geweldig om onze eerste Hilton Garden Inn in Nederland te openen. Het markeert een nieuwe mijlpaal bij het succesvol neerzetten van het merk als de belangrijkste hotelkeuze in het middensegment voor reizigers in Europa. De pioniersrol van de nieuwe HGI Leiden zal ervoor zorgen dat ons merk bekend en herkend wordt, terwijl we in de komende jaren over het hele continent uitbreiden."

"Het hotel zal een grote aanwinst zijn voor het land en biedt bezoekers aan Leiden een nieuwe, uitstekende keuze op het gebied van hotels in het middensegment van de markt. We zijn er trots op om samen met het belangrijkste hotelbedrijf ter wereld een nieuw merk te introduceren in het land", aldus Henri Remmers, eigenaar en ontwikkelaar van CORPUS Hotel B.V. "Ik verheug me op het moment dat het hotel haar deuren opent en ik ben ervan overtuigd dat het een groot succes zal worden. "

Het hotel ligt naast het CORPUS Congrescentrum en de beroemde educatieve attractie CORPUS' een reis door het menselijk lichaam, die door Hare Majesteit Koningin Beatrix in 2008 werd geopend. CORPUS is eigendom van Henri Remmers, die deze ook heeft ontwikkeld. Naast gemakkelijke toegang tot de snelweg tussen Den Haag en Amsterdam biedt HGI Leiden ook uitstekende verbindingen met het openbaar vervoer. Leiden ligt ruim 20 km van Den Haag en ongeveer 40 tot 60 km van Amsterdam, Utrecht en Rotterdam, terwijl Leiden Centraal Station op slechts 1 km afstand en een korte taxi-rit verwijderd ligt van het hotel.

Hilton Worldwide is sinds 1961 actief in Nederland, toen Hilton Amsterdam haar deuren opende. In 2010 werd het nieuwe Hilton Den Haag geopend, de nieuwste aanwinst op de portefeuille in het land.

-###-

Over Hilton Garden Inn

Hilton Garden Inn is een bekroond merk uit het middensegment, dat steeds als doel heeft om moderne, drukbezette mensen die veel reizen, alles te bieden wat ze tijdens hun reis nodig zouden kunnen hebben, waaronder gratis kabel en toegang tot WiFi internet in alle hotelkamers, PrintSpot(tm) mobiel afdrukken, gratis 24-uurs business center services, het innovatieve en stressverminderende Garden Sleep SystemTM en door Herman Miller ontworpen ergonomische Mirra® stoelen. Dus of u nu op zakenreis bent of voor uw plezier onderweg, het Hilton Garden Inn biedt u een heerlijk ontspannen nachtrust, een comfortabele werkomgeving, heerlijk eten en comfort en diensten om u fit te houden. Kijk voor meer informatie over de hotels van Hilton Garden Inn in Noord-Amerika of Europa of plan uw volgende reis op www.HGI.com.

Over Hilton Worldwide

Hilton Worldwide is het belangrijkste hotelbedrijf ter wereld. Het bestrijkt alle aspecten van de accommodatiesector, van luxueuze full-service hotels en resorts tot suites voor langdurig verblijf en middenklasse hotels. Al 93 jaar biedt Hilton Worldwide zakelijke reizigers en vakantiegangers de beste accommodaties, service, voorzieningen en waar voor hun geld. Het bedrijf richt zich met zijn wereldwijde merken op het voortzetten van de traditie in het bieden van uitzonderlijke ervaringen aan zijn gasten. De merken van het bedrijf omvatten ruim 3750 hotels en 615.000 kamers in 85 landen, waaronder Waldorf Astoria Hotels & Resorts, Conrad Hotels & Resorts, Hilton Hotels & Resorts, Doubletree, Embassy Suites Hotels, Hilton Garden Inn, Hampton Hotels, Homewood Suites by Hilton, Home2 Suites by Hilton en Hilton Grand Vacations. Daarnaast beheert het bedrijf het spaarprogramma van wereldklasse Hilton HHonors®. Kijk voor meer informatie over het bedrijf op www.hiltonworldwide.com