Ingezonden persbericht



Interoute uitgeroepen tot European Unified Communications Service Provider van 2011

Frost & Sullivan erkent verdiensten Interoute voor Unified Communications-markt

Schiphol-Rijk, 17 oktober 2011 - Interoute, eigenaar van het grootste Europese cloud-platform, is door Frost & Sullivan uitgeroepen tot European Unified Communications Service Provider of the Year 2011. Dit gebeurde in het kader van de Frost & Sullivan European ICT Awards. Interoute krijgt de onderscheiding voor zijn bijdrage aan het beschikbaar maken van zakelijke diensten vanuit de cloud.

Award Logo 2011
Het geavanceerde pan-Europese netwerk van Interoute transporteert maandelijks een miljard Voice over IP-minuten voor serviceprovider- en zakelijke kanten. Het netwerk verbindt honderd steden in 29 landen. Bij de selectie van de winnaars was de jury vooral onder de indruk van de omvang van het Interoute-netwerk, de Interoute One-dienstverlening en de Microsoft-certificering voor SIP-trunking met Office Communication Server en Lync Server 2010. Dit zijn kerncomponenten binnen de Unified Communications-strategie van Interoute. Interoute One biedt organisaties een veilige en hoogwaardige Voice over IP-service zonder noodzakelijke aanpassingen van bestaande PBX-platforms of investeringen te hoeven doen in kostbare migratieprojecten.

"De moeilijke economische omstandigheden zorgen voor een toegenomen belangstelling voor alternatieve communicatiemogelijkheden. Dat leidt tot meer bewustwording over gehoste oplossingen en de beschikbaarheid van meer technische mogelijkheden. In deze markt is Interoute een belangrijke speler, zegt Dorota Oviedo, analist bij Frost & Sullivan. "Unified Communications is pas onlangs als dienst beschikbaar gekomen. De bedrijven die in aanmerking kwamen voor deze onderscheiding, zijn dan ook pioniers. Met een sterk zakelijk VoiP-portfolio en het voordeel van de eerste Europese, door Microsoft gecertificeerde SIP-trunking-dienst is Interoute te beschouwen als een echte 'enabler' voor Unified Communications."

Als pionier in de Unified Communications-sector is Interoute de eerste Europese serviceprovider die SIP-trunking biedt voor Microsoft OCS (sinds 2009) en Microsoft Lync (sinds 2010). Interoute blijft innoveren. In maart 2011 nam het bedrijf de Visual Conference Group (VCG) over. Hierdoor voegde Interoute managed video-conferencing- en telepresence-services toe aan zijn Unified ICT-portfolio.

Gareth Williams, CEO van Interoute: 'Wij zijn erg trots op deze erkenning van onze Unified Communications-dienstverlening. Wij hebben ons altijd gecommitteerd aan het leveren van diensten die kostenvoordelen bieden, hoge prestaties leveren en voorzien in maximale efficiency. Deze onderscheiding onderstreept onze jarenlange investering in het ontwikkelen van innovatieve nieuwe applicaties en het bieden van hoogwaardige diensten aan onze zakelijke klanten."

Over Interoute
Interoute Communications Ltd. is de eigenaar en operator van het grootste platform voor cloud-diensten van Europa, dat meer dan zestigduizend kilometer glasvezel, acht hostingdatacentra en 32 colocaties omvat, en nog eens 140 partnerdatacentra door geheel Europa. Het full-service Unified ICT-platform van Interoute bedient internationale klanten, alle grote Europese telecomaanbieders, de belangrijkste operators in Noord-Amerika en Zuidoost-Azië, overheden en universiteiten. Interoute is voor deze organisaties de ideale partner voor computing, connectiviteit en communicatie, en voor de ontwikkeling van nieuwe diensten. De Unified ICT-strategie van het bedrijf is bij uitstek geschikt voor organisaties die zoeken naar een schaalbaar en veilig platform zonder beperkingen, wat de basis biedt voor hun spraak-, video-, computing- en datadiensten. Daarnaast is het platform ideaal voor serviceproviders die behoefte hebben aan internationale datatransit en -infrastructuren met een hoge capaciteit. Interoute heeft kantoren op het gehele Europese vasteland, in Noord-Amerika en Dubai, en is eigenaar en operator van stedelijke netwerkringen in de belangrijke Europese zakencentra. Voor meer informatie: http://www.interoute.com.



Ingezonden persbericht