Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 09.15 uur

Utrecht, 17-10-2011

Straatrace

AMERSFOORT In de nacht van zaterdag op zondag werden twee autos in beslag genomen bij een straatrace. Eén man kon zijn rijbewijs inleveren.

Omstreeks 01.05 uur kreeg de politie meerdere meldingen dat er een straatrace was op de Maanlander. Agenten gingen in een onopvallend videovoertuig ter plaatse en zagen langs de Rondweg oost tientallen mensen staan. Voor hen reden twee autos die met elkaar aan het racen waren. De autos reden 150 km/u, waar een maximum snelheid geldt van 70 km/u. De twee snelheidsduivels werden aan de kant gezet. Het rijbewijs van één van hen, een 23-jarige beginnend bestuurder uit Amsterdam, werd ingevorderd. De andere man (leeftijd onbekend, uit Landsmeer) bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. De twee autos waar zij in reden werden in beslag genomen. Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Scooterdieven aangehouden

AMERSFOORT Twee jongens werden in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden.

Rond 00.15 uur kreeg de politie een melding dat er op de Karper een scooter in het water was gegooid door twee jongens. Ook werd er een signalement doorgegeven. Agenten zochten in de omgeving naar de verdachten, maar troffen hen niet meer aan. Ze troffen de scooter in het water aan en bij controle van het kenteken, bleek dat deze vlak daarvoor gestolen was. Na onderzoek kwamen de agenten achter het adres van de scooterdieven. De twee jongens, van 14 en 17 jaar uit Amersfoort, werden aangehouden.