Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 09.15 uur

Utrecht, 17-10-2011

Bejaarde vrouw gewond

DRIEBERGEN-RIJSENBURG Een bejaarde fietsster raakte op zondagochtend 16 oktober ernstig gewond bij een aanrijding.

Rond 11.45 uur reed een 30-jarige automobilist uit Doorn over de Hoofdstraat, komende uit de richting van Doorn en gaande in de richting van Zeist. Ter hoogte van de kruising met de Hogeweg stak een 82-jarige vrouw uit Driebergen-Rijsenburg de weg over. De auto botste tegen de fiets, waarbij de Driebergse op het wegdek terecht kwam. Zij liep meerdere botbreuken op en werd per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht en is daar opgenomen.

Inbrekers dankzij getuigen gepakt

VEENENDAAL Dankzij meerdere getuigen en een passante die haar fiets aanbood, konden agenten op zondagmiddag 16 oktober twee jongemannen aanhouden op verdenking van poging tot inbraak.

Rond 15.00 uur zag een getuige dat twee jongemannen op De Brinken over een schutting klommen. Hij belde direct 1-1-2 en meerdere politie-eenheden gingen met spoed ter plaatse. Toen enkele agenten ter plaatse waren, kwamen de twee verdachten de tuin uitlopen. De agenten hielden de twee aan, maar één van de verdachten zette het op een lopen. Een agent zette te voet de achtervolging in en kreeg vervolgens van een passante haar fiets aangeboden. De verdachte vluchtte het Stadspark in. Dankzij de aanwijzingen van meerdere passanten konden agenten de tweede verdachte, een 19-jarige jongeman uit Veenendaal, aanhouden. Hij had zich in de struiken verstopt en probeerde er nogmaals vandoor te gaan, toen hij door had dat een agent hem had gezien. De agent was echter sneller en de verdachte werd geboeid. Agenten brachten beide verdachten over naar het politiebureau, waar zij voor nader onderzoek werden ingesloten. In de tuin bij de woning troffen agenten inbrekersgereedschap aan. De verdachten hadden, vermoedelijk dankzij de snelle melding van de getuige, nog geen kans gezien om in de woning te komen.

Aanrijding met motor

MAARSBERGEN- Bij een aanrijding tussen een auto en een motor raakten op zondagmiddag 16 oktober beide opzittenden van de motor gewond.

Rond 12.30 uur reed een 66-jarige automobilist uit Uitwijk over de Woudenbergseweg, komende uit de richting van Leersum. Ter hoogte van de toerit van de Rijksweg A12 in de richting van Arnhem, sloeg hij linksaf. Daarbij zag hij echter een motor over het hoofd, die hem over de Woudenbergseweg tegemoet kwam. De motor werd bestuurd door een 60-jarige man uit Amersfoort en bij hem achterop zat een 60-jarige vrouw uit dezelfde plaats. De Amersfoorter botste tegen de rechterflank van de auto, waarbij beide opzittenden van de motor gewond raakten. Zij werden per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis in Amersfoort gebracht.