Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 4 oktober 2011

Presentatie boek Van Abeltje tot Zoop. Over het succes van de Nederlandse jeugdfilm

Ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van filmfestival Cinekid schreven Esther Schmidt en Sabine Veenendaal een boek over het succes van de Nederlandse jeugdfilm. Het boek zal op maandag 17 oktober a.s. gepresenteerd worden tijdens het festival.

Van Abeltje tot Zoop schetst een beeld van de Nederlandse jeugdfilm van 1917 tot heden. Esther Schmidt en Sabine Veenendaal stelden een overzicht samen van alle jeugdspeelfilms die er tot nu toe in Nederland zijn gemaakt en interviewden ruim 40 professionals uit de filmsector. Nog niet eerder verscheen er een werk waarin de jeugdfilm zo uitvoerig in beeld wordt gebracht. Aan het woord komen regisseurs, scenaristen, producenten, fondsen, bioscoop- en festivalprogrammeurs, distributeurs, omroepen en journalisten. Het boek is rijkelijk geïllustreerd met beelden uit de besproken films, werkfoto's, aantekeningen, awards, krantenknipsels, storyboards en stills.

Sabine Veenendaal was jaren een van de vaste producenten van BosBros. Film-TV Productions. In 2009 startte zij samen met collega Michiel de Rooij haar eigen productiebedrijf Flinck Film. Esther Schmidt werkte als marketing- en communicatiemanager bij productiebedrijf Lemming Film, producent van vele jeugd- en familiefilms. Momenteel is zij freelance filmmarketeer en projectleider.

Het boek Van Abeltje tot Zoop is tot stand gekomen met financiële steun van Het Nederlands Filmfonds, EYE Film Instituut Nederland, SNS REAAL Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en Cinekid en is verkrijgbaar vanaf 10 oktober.

Van Abeltje tot Zoop. Over het succes van de Nederlandse jeugdfilm ISBN 10: 9089670823 / ISBN 13: 9789089670823 / Aantal pagina's: 144 / Prijs: * 19,95


- EINDE PERSBERICHT -



Ingezonden persbericht