Ingezonden persbericht


Univé-verzekerden krijgen ruim 25 miljoen terug

Arnhem, 17 oktober 2011 - Bijna 590.000 klanten van Univé-VGZ-IZA-Trias krijgen samen 25,8 miljoen euro terug van de verzekeraar. Dat is gemiddeld 43,74 euro per verzekerde, en een miljoen meer dan vorig jaar. In het kader van Univé's Premie Voordeel Plan geeft de verzekeraar elk jaar een korting aan zijn leden. Hoe meer verzekeringen iemand bij Univé heeft, hoe groter het voordeel. Ook de zorgverzekeringen van VGZ, IZA, Trias en SIZ tellen mee bij de berekening.

Volgens het principe 'hoe meer verzekeringen, hoe hoger de korting' varieert in het Premie Voordeel Plan het kortingsbedrag per verzekerde. De teruggave loopt uiteen van 3% tot maximaal 15% van het totaal aan betaalde premies en is afhankelijk van het aantal afgesloten verzekeringen op peildatum 30 juni 2011. Verzekerden krijgen de premiekorting eind oktober op hun bankrekening gestort.

'Wanneer iemand meerdere verzekeringen bij ons afsluit, scheelt ons dat in de administatiekosten', aldus Jan Dijkstra, directeur Univé Schade. 'Als coöperatieve verzekeraar laten wij zulke financiële meevallers ten goede komen aan onze klanten. Vandaar dat wij klanten met meerdere verzekeringen belonen met een kortingspercentage op hun premies.'

Voor meer informatie over het Premie Voordeel Plan van Univé, zie www.unive.nl/pvp.