Nuon Solar Team


17 oktober 2011

Verslag van de dag

Strijd voorin tussen Tokai University en Nuon Solar Team

Konvooi strandt door bosbranden

De World Solar Challenge 2011 is tijdelijk gestrand door bosbranden langs Stuart Highway. 1120 kilometer na de start gisteren in Darwin staan vier teams op een parkeerterrein weer bij elkaar. De Challenge moet wachten tot Stuart Highway weer opengaat. De overige teams zijn eerder langs de route tegengehouden.

Alle teams vertrekken waarschijnlijk dinsdagochtend weer. De nacht wordt doorgebracht op het parkeerterrein van Wauchope Roadhouse in Australië. Het onderlinge tijdsverschil bij aankomst wordt dan weer aangehouden om de strijd eerlijk te laten verlopen Tot de 'roadblock' streden Tokai University en Nuon Solar Team een strategisch spel om de eerste plaats. De teams hebben op racedag twee 400 kilometer kunnen racen. Het UMSolar team rijdt op de derde plaats.

Bij de race rijden de zonnewagens met een snelheid van ruim 90 km/h van Darwin naar Adelaide. De derde plek is voor UMSolar van Michigan University op een paar minuten achterstand. Tokia ligt een paar minuten voor op het Nuon Solar Team.

Coureurs

Bruno Moorthamers heeft de eerste etappe gereden na de overnachting Javier St Jago reed de tweede etappe tot het moment dat zij door de politie het parkeerterrein bij Wauchope werden op gestuurd.

Facts & Figures

Afstand gereden:

390 kilometer

Tussenstand:


1. Tokai University


2. Nuon Solar Team


3. Michigan University

Quotes

'Wie van ons tweeën de minste fouten maakt, die wint straks de race. Het is bloedspannend' (Teamcoach Wubbo Ockels)

'Zo zie je maar, het is pas voorbij als we in Adelaide over de finish rijden. Er gebeuren altijd onverwachte dingen'

(Coureur Javier St Jago)