Ingezonden persbericht


Persbericht

PGGM en Rabobank maken pensioen overzichtelijk

Pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM en Rabobank Nederland hebben hun eerste gezamenlijke propositie gelanceerd: Samen voor Later. Dit initiatief is het eerste zichtbare resultaat van de samenwerking die in februari van dit jaar van start is gegaan.

Via de nieuwe website www.pggm.nl/samenvoorlater biedt PGGM haar leden actueel inzicht en overzicht in hun huidige pensioensituatie en de impact daarvan op hun financiële toekomst. Indien gewenst kan de klant met deze informatie naar Rabobank, voor advies over oplossingen om een eventueel pensioentekort aan te vullen.

PGGM en Rabobank spelen met dit initiatief in op de behoefte aan transparantie bij pensioendeelnemers. Maar erkennen tegelijkertijd dat transparantie alleen niet voldoende is, deelnemers moeten ook begrijpen wat informatie voor hen persoonlijk betekent. Met Samen voor Later zorgen PGGM en Rabobank ervoor dat klanten en leden niet alleen goed geïnformeerd maar ook pensioenbewust worden gemaakt. Zodat ze zelf keuzes kunnen maken.

De site www.pggm.nl/samenvoorlater bestaat uit drie hoofdonderdelen. De belangrijkste is de Geld voor Later Wijzer waarmee je globaal inzicht en overzicht verkrijgt in je huidige en toekomstige oudedagsvoorzieningen. Het Toekomstbudget is een handige rekenhulp waarmee je kunt zien hoeveel geld je straks - als je bent gestopt met werken - kwijt bent aan bijvoorbeeld vaste lasten en hobby's. En met Pensioen Portret kun je -letterlijk- zien hoe je er op je pensioendatum vermoedelijk uitziet.

Bezoekers aan de website kunnen in het Rabobank-deel van de site bepalen op welke wijze een eventueel inkomenstekort aangevuld kan worden. Ook is het mogelijk om direct -online- een afspraak te maken met een financieel adviseur van een van de lokale Rabobanken. Vanaf het tweede kwartaal 2012 zal er een meer uitgebreide adviestool beschikbaar zijn. Vanaf dat moment kan een PGGM-lid een volledige online analyse maken voor zichzelf en zijn eventuele partner. Dan kunnen er meerdere pensioentekorten worden geanalyseerd (voor en na 65 jaar) en is een combinatie van productoplossingen mogelijk.

Over PGGM
PGGM is een vooraanstaande pensioenuitvoeringsorganisatie met een oorsprong in de sector zorg en welzijn. PGGM biedt pensioenfondsen pensioenbeheer, integraal vermogensbeheer, bestuursondersteuning en beleidsadvisering. Momenteel beheert PGGM circa EUR 105 miljard pensioenvermogen van ruim 2,3 miljoen deelnemers. Als coöperatie helpt PGGM haar 564.000 leden met diensten bij het realiseren van een waardevolle toekomst.

Zeist/Utrecht, 17 oktober 2011