Ingezonden persbericht


ShirtStar verzamelt persoonlijke voetbalshirts in voor weeskinderen in de Oekraïne.

De tweeling Rianne en Nanja Schorel van het projectbureau TwinsAllround zijn een vrijwillig project gestart om zoveel mogelijk persoonlijke voetbalshirts in te zamelen voor weeskinderen in de Oekraïne. Het doel van het project is om weeskinderen in de Oekraïne een cadeau voor kerst te bezorgen en daarbij een verschil in hun kinderlevens te maken.

De dames hebben gekozen voor persoonlijke voetbalshirts gezien de dames zelf langere tijd actief zijn geweest in de voetballerij (onder andere als speelsters van Ado Den Haag, Soccerboys, Cvv Berkel, SC Hoevelaken)

De dames liepen toen ze klein waren rond met een bekend voetbalshirt en voelde zich hierin een echte ster. Dit gevoel willen ze de kinderen uit Oekraïne meegeven want ook hun zijn een echt ster!

Rianne Schorel is geen vreemde in de Oekraïne, zelf heeft ze enige jaren geleden, vijf weken in de Oekraïne deelgenomen aan vrijwilligerswerk. De kinderen hadden toen niets, tot enkele schaarse persoonlijke spulletjes. Wat ze hadden werd gekoesterd en wat ze kregen aan spullen werd met liefde gedeeld. Deze kinderen verdienen een fantastisch cadeau voor kerst, maar ook de wetenschap dat ze niet alleen staan. Door dit vrijwilligerswerk van enige jaren geleden waren er nog goede contacten met een samenwerkende partner voor de weeshuizen. Dit zal de contactpersoon zijn voor alle contacten met de weeshuizen in de Oekraïne.

Het inzamelen van persoonlijke voetbalshirts wordt niet alleen ondersteund door kinderen en volwassen maar ook door prof en oud prof spelers/speelsters, trainers en directeuren. Voor de tweeling fantastisch om te zien dat ook de directeur van Sparta; "Wiljan Vloet" deze kinderen een hart onder de riem wil steken en één van zijn shirts wil meegeven. " Help jij ook mee? Kijk voor meer informatie op www.shirtstar.nl.