Ingezonden persbericht


Solland Solar richt zich volledig op marktintroduktie en verdere ontwikkeling van unieke Sunweb® produkten. Massaproductiefaciliteit voor zonnecellen in Heerlen/Aken wordt omgebouwd tot pilot fabriek voor ontwikkeling van volgende generaties Sunweb®.

Heerlen/Aken, 17 oktober 2011

Solland Solar heeft vandaag aangekondigd haar cellenproduktie op korte termijn volledig te gaan richten op haar Sunweb® produkten wat betekent dat de produktie van conventionele H-cellen afgebouwd zal worden. De Sunweb® cellenproduktie in Heerlen zal afgestemd worden op de 20MW capaciteit van Solland's Sunweb® pilot zonnepanelenfabriek in Sittard. Solland is inmiddels gestart met de produktie van de efficiënte Sunweb® zonnepanelen.

De verandering van activiteit van de Heerlen/Aken site, van massaproductie naar pilot fabriek, heeft grote implicaties voor het personeel. Een groot deel van het personeel zal de mogelijkheid krijgen te solliciteren op nieuwe vactures waaronder die bij de zonnepanelenfabriek in Sittard waar de produktie van panelen zo snel mogelijk naar 3 ploegen uitgebreid zal worden. De pilot fabriek in Heerlen/Aken zal plaats bieden aan hooggekwalificeerd personeel, noodzakelijk om de volgende generaties van de Sunweb® technologie van R&D-fase naar massaproduktie over te brengen. Door de verlaging van de cellenproduktie zullen gedwongen ontslagen echter niet voorkomen kunnen worden en 90 mensen zullen helaas hun baan verliezen.

Henk Roelofs, CEO: " Deze maatregelen passen binnen onze strategie om Solland Solar te veranderen van een zonnecellenproductiebedrijf naar een solar solution bedrijf. Door de hevige concurrentie vanuit vooral Azië en de scherpe prijsdalingen in 2011 is het voor Solland Solar niet langer rendabel om vast te houden aan de produktie van conventionele H-cellen en hebben we besloten om de transitie naar Sunweb® zonnepanelen versneld in te voeren".

De gepatenteerde Sunweb® technologie is door Solland Solar samen met ECN ontwikkeld. Sunweb® panelen combineren een 10% hogere energie output per m² met een aantrekkelijk design. Deze combinatie maakt de produkten uitstekend geschikt voor de consumenten huizenmarkt, het grootste en snelst groeiende segment in de Europese solar markt. Voor meer informatie over Sunweb® kunt u terecht op www.sollandsolar.com