Ingezonden persbericht


Persbericht
Amsterdam, 17 oktober 2011

Ruim 800 leerlingen bezoeken de MAS Experience Amsterdam 2011 "Al mijn leerlingen hebben hier direct een stage kunnen vinden! Super goed geregeld!"

Tijdens de MAS Experience Amsterdam afgelopen donderdag 13 oktober in Club Panama werden maatschappelijke organisaties bestormd door zo'n achthonderd middelbare scholieren die op zoek waren naar een maatschappelijke stage (MAS). Velen vonden meteen de stage van hun dromen.

Regel meteen je stage!
Dit schooljaar gaan 7000 leerlingen een maatschappelijke stage lopen in Amsterdam. Het is het eerste jaar dat de MAS een verplicht onderdeel is van de schoolloopbaan voor vmbo, havo en vwo. Om de leerlingen te helpen bij het vinden van een leuke stage, organiseerde de Vrijwilligers Centrale Amsterdam deze maatschappelijke stagemarkt. Op deze middag kwamen scholieren en organisaties met elkaar in contact en konden leerlingen meteen hun stage regelen.

De meeste leerlingen waren op school goed voorbereid met de MAS flyer en gingen direct op hun doel af. Andere leerlingen zochten hun weg tussen de kramen en werden door de gidsen op weg geholpen. De leerlingen hebben veel informatie gekregen en kennisgemaakt met diverse organisaties en de vele mogelijke stages.

Populaire stages
De 35 aanwezige maatschappelijke organisaties kwamen uit diverse sectoren: zorg & welzijn, natuur & milieu, sport & recreatie, goede doelen en kunst & cultuur. Ze wisten de jongeren te boeien met filmpjes, een tafeltennistafel, een stagespel. Met QR codes konden ze meteen de websites van de organisatie bekijken. Populaire stages waren helpen met koken en serveren bij Van Harte Resto, promotie maken voor Vereniging Aneen, werken met ouderen bij Amsta, helpen in een tweedehands kledingwinkel van het Leger des Heils en helpen bij het preventieproject van de Brandweer. Deze organisaties gingen met pakken visitekaartjes naar huis.

Tevreden scholen
De stagecoördinatoren van de scholen waren zeer te spreken over de stagemarkt. De coördinator van Stebo: "Al mijn leerlingen hebben hier direct een stage kunnen vinden! Super goed geregeld!" En iedereen die nog een maatschappelijke stage zoekt, kan die vinden op www.stagevoorjou.nl



Ingezonden persbericht