Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Vorstelijk visitekaartje tijdens jubileumfeest

Hotel Amsterdam-De Roode Leeuw wordt Hofleverancier

Amsterdam, 17 oktober 2011 - Gisteren werd de 100ste verjaardag van Hotel Amsterdam-De Roode Leeuw feestelijk gevierd in de Nieuwe Kerk in Amsterdam. Exact honderd jaar nadat het bedrijf zich inschreef bij de Kamer van Koophandel werd uitbundig geproost met vrienden, familie, relaties en vaste klanten, onder wie prominenten als Burgemeester Eberhard van der Laan en wethouder Carolien Gehrels. Maar de avond bleek nog een bijzondere verrassing in petto te hebben: het Amsterdamse bedrijf ontving de 'gehoopte' oorkonde voor het predicaat Hofleverancier.

Het predicaat Hofleverancier staat voor bewezen kwaliteit, soliditeit en continuïteit van de onderneming. Het symboliseert als het ware het respect, de waardering en het vertrouwen van de Vorstin tegenover de begunstigde. General Manager René R.F. Wildeman: "Het is een eer om deze erkenning te ontvangen en wij zullen met trots het koninklijk schild voeren. Het is letterlijk de kroon op dit prachtige jubileumjaar. Het staat vast dat de naam De Roode Leeuw onvermijdelijk met de geschiedenis van Amsterdam verbonden zal blijven, door de inzet van velen. Onze gedachten gingen tijdens het feest dan ook uit naar de commissarissen, directeuren en medewerkers die aan het succes van de Roode Leeuw hebben bijgedragen."

Hotel Amsterdam-De Roode Leeuw ligt in het midden van het centrum van Amsterdam, vlakbij de Dam. Al 100 jaar lang vinden gasten van over de hele wereld hier een centraal gelegen startpunt voor hun bezoek aan onze bruisende hoofdstad. Het restaurant heeft bekendheid vergaard dankzij de klassieke Hollandse kaart. Ter ere van het 100-jarig jubileum hebben meerdere jubileumactiviteiten plaatsgevonden dit jaar, zoals de fotowedstrijd, de productie van een eigen glossy magazine en de ludieke Roodharige Leeuwen Lunch. www.deroodeleeuw100.com