Provincie Noord-Brabant


17 oktober 2011

De verkeersvlag uit voor acht basisscholen in Brabant

Acht Brabantse basisscholen ontvangen het Brabants VerkeersveiligheidsLabel (BVL). Met het Label hebben de scholen bewezen dat verkeersveiligheid deel uitmaakt van het schoolbeleid.

De volgende acht basisscholen krijgen het Label: - De Torenschouw uit Oosterhout; - De Kameleon uit Eindhoven; - De Trinoom uit Eindhoven; - Besoyen (dependance) uit Waalwijk; - De Fontein uit Heusden; - De Leilinde (speciaal onderwijs) uit Oudheusden, gemeente Heusden; - De Kameleon uit Oosterhout; - Elzeneind uit Oss.

De scholen hebben gezorgd dat de leerlingen verkeerslessen krijgen, dat er verkeersprojecten met praktische oefeningen zijn en dat de omgeving en wegen naar de school toe verkeersveilig zijn. Daarnaast zijn ouders of verzorgers betrokken bij verkeerseducatie.

De BVL-commissie bepaalt viermaal per jaar of de deelnemende basisscholen voldoen aan de BVL-criteria. De commissie kent het Label toe en toetst daarna met nacontroles of de scholen het mogen behouden. Er zijn in Brabant nu 784 basisscholen gestart met het BVL traject, waarvan 588 inmiddels het Label hebben gekregen.

De vlag uit voor verkeer Op basisscholen De Wilsdonck en De Waai in Geertruidenberg hangt sinds 17 oktober de verkeersvlag uit. Die zijn nu tien jaar in het bezit van het Label. De ze vlag vandaag onthuld bij basisschool de Wilsdonck. Alle BVL-scholen ontvangen de vlag per post of via de gemeente. De vlag is een extra visuele steun voor de scholen om verkeersveiligheid onder de aandacht te brengen en te houden. Hangt de BVL-vlag uit, dan ziet iedereen dat leerlingen oefenen in het verkeer en dat extra opletten belangrijk is.



Provincie Noord-Brabant