Persbericht

Progress Software ondersteunt vernieuwende applicatie-ontwikkeling met Progress OpenEdge 11

Rotterdam, 17 oktober 2011 - Progress Software Corporation (NASDAQ:PRGS) introduceert Progress® OpenEdge® 11. Het uitgebreide ontwikkelplatform, dat ideaal is voor het bouwen van dynamische applicaties ter ondersteuning van bedrijfsprocessen, kan veilig worden uitgerold naar ieder platform, mobiel apparaat en iedere cloud.

Het vernieuwde Progress OpenEdge-platform biedt onder andere:
* Een multi-tenant database

* Implementatiemogelijkheden voor meerdere clouds
* Bedrijfsproces-ondersteunende applicatie-ontwikkeling
* Uitgebreide platform-ondersteuning voor mobiele apparaten

Deze waardevolle toevoegingen bieden samen een robuust rendement op investeringen (ROI), verminderen de total cost of ownership (TCO) en verkorten de tijd die nodig is om cloud-gebaseerde applicaties te ontwikkelen en implementeren. Progress OpenEdge 11 is vanaf eind 2011 beschikbaar.

"Met het nieuwste OpenEdge-platform kunnen onze ISV-partners dynamische oplossingen ontwikkelen die gebruik maken van bedrijfsprocessen en op een veilige manier de mogelijkheden benutten van meerdere platformen en apparaten", stelt Colleen Smith, vice president of Platforms and Integration bij Progress Software. "Of de implementatie nu on-premise plaats vindt of in de cloud met behulp van de Progress® Arcade(TM)-portal, wij bieden onze klanten en ISV-partners één geïntegreerd ontwikkelplatform dat zorgt voor een significante kostenbesparing en productiviteitsverhoging.”

Uniek aan OpenEdge 11 is dat multi-tenancy is ingebouwd in de database en dataopslag fysiek gescheiden wordt. Dit zorgt voor een verbeterde beveiliging en geeft meer controle over cloud-implementaties. Daarnaast biedt de nieuwe release verbeterde SaaS-mogelijkheden en een compleet en divers platform op basis van de vertrouwde partnership-filosofie.

Om de productiviteit te verhogen en voortdurende procesverbetering mogelijk te maken is het Progress® Savvion® Business Process Management (BPM)-platform volledig geïntegreerd met OpenEdge 11. De volledige integratie van BPM met een applicatie-ontwikkelplatform is een andere unieke feature die IT-ontwikkelaars en ISV-partners in staat stelt om zonder problemen dynamische bedrijfsproces-ondersteunende applicaties te bouwen.