Ingezonden persbericht


Leidschendam, oktober 2011

PERSBERICHT

De zelfstandige drogist, een gezonde keus

Drogisterijondernemers hebben in toenemende mate moeite opvolging te vinden voor hun winkel. Om die reden lanceert de Koninklijke Nederlandse Drogisten Bond (KNDB) de branchepromotie 'de zelfstandige drogist, een gezonde keus' om startende ondernemers op deze mooie branche te wijzen en drogisterijmedewerkers te enthousiasmeren het zelfstandig ondernemerschap te overwegen.

Het aantal verkooppunten - zeker onder zelfstandigen - is tanende. Vergrijzing speelt hierbij een belangrijke rol, alsook onvoldoende aanwas van nieuwe (jonge) ondernemers. Goede verkooppunten moeten behouden blijven voor zelfstandigen. Hiervoor zijn enthousiaste ondernemers nodig met visie, kennis en durf.

Om startende ondernemers te faciliteren heeft de KNDB eerst het startersloket geopend, een online informatiebank met een veelvoud aan wetenswaardigheden, links en kennis, specifiek toegerust op de startende drogisterijondernemer. Dit startersloket is voor een ieder met ambitie kosteloos te raadplegen via www.kndb.org. Naast deze online tool wordt startersbegeleiding aangeboden. Individueel advies bij het opstellen van een ondernemersplan, exploitatiebegroting en bijvoorbeeld een rechterhand voor het voeren van gesprekken met financiële instellingen, die veelal toch als lastig worden ervaren.

De branchepromotie bestaat uit de brochure 'de zelfstandige drogist, een gezonde keus' en de daaraan gekoppelde website www.eengezondekeus.nl. Met deze branchepromotie wordt de drogisterijbranche in al haar schoonheid en met al haar kansen en mogelijkheden geëtaleerd. De branchepromotie is tot stand gekomen middels een samenwerking tussen de KNDB en het HBD.



Ingezonden persbericht