Ingezonden persbericht


Persbericht
Maarsbergen, 17 oktober 2011

Bijna 2,5 miljoen kijkers voor Eredivisie Live
Eredivisie Live breekt kijkcijferrecords

De kijkcijfers van Eredivisie Live blijven doorgroeien. Dankzij de Eredivisie Live 10-daagse heeft de voetbalzender afgelopen weekend Live zijn eigen kijkcijferrecords gebroken. Gedurende dit eerste weekend van de 10-daagse keken er 2.430.800 unieke mensen naar Eredivisie Live. Grote publiekstrekker was de topper Ajax - AZ op zaterdagavond, met 1.431.600 kijkers. Ook het duel PSV - FC Utrecht passeerde de grens van 1 miljoen kijkers, maar liefst 1.086.000 mensen zagen de Eindhovenaren nipt winnen. Dit blijkt vandaag uit de gegevens van de Stichting KijkOnderzoek (SKO).

Hiermee was Eredivisie Live de afgelopen week de best bekeken digitale zender van Nederland. Ook komende speelronde staat Eredivisie Live nog volledig in het teken van de 10-daagse, als onder meer de Klassieker Ajax - Feyenoord op het programma staat.

Arno de Jong, directeur Media & Marketing van Eredivisie Live: "We zijn blij dat we al in het eerste weekend van de Eredivisie Live 10-daagse zoveel mensen een plezier hebben kunnen doen met live Eredivisie voetbal. Het toont eens temeer de enorme populariteit aan van de sport in Nederland en de grote behoefte dit massaal met elkaar te beleven. Dit resultaat belooft dan ook veel voor het komende weekend, wanneer we de 10-daagse afsluiten met een prachtig programma."

Ook Ajax - Feyenoord te zien tijdens Eredivisie Live 10-daagse Gedurende de Eredivisie Live 10-daagse is het hoofdkanaal van de voetbalzender tot en met 23 oktober bij bijna alle TV aanbieders gratis te bekijken. Op deze manier kan iedere voetballiefhebber op eenvoudige wijze, en zonder extra kosten of verplichtingen, kennismaken met de nationale voetbalzender. Onder meer Ziggo, UPC en KPN werken mee aan de actie. Op www.eredivisielive.nl/10daagse staat een overzicht met alle deelnemende TV aanbieders. Komend weekend zijn de volgende duels gratis te zien, met onder meer de Klassieker uit de Eredivisie tussen Ajax en Feyenoord:

21 oktober
20.00 uur
De Graafschap - NAC Breda

22 oktober
18.45 uur
VVV-Venlo - RKC Waalwijk
22 oktober
20.45 uur
FC Utrecht - sc Heerenveen

23 oktober
12.30 uur
Ajax - Feyenoord
23 oktober
14.30 uur
FC Groningen - FC Twente
23 oktober
16.30 uur
Vitesse - PSV

De in dit bericht genoemde kijkcijfers zijn afkomstig van Stichting KijkOnderzoek (SKO) in de categorie 6+.

Eredivisie Live
Eredivisie Live is het eigen live voetbalkanaal van de Eredivisie Clubs. Van de clubs en voor de fans. Iedere speelronde van de Eredivisie worden hier alle wedstrijden live uitgezonden, gepresenteerd door de vaste gezichten Jan Joost van Gangelen, Humberto Tan en Kees Jansma. De wedstrijden worden van een deskundige blik voorzien door onder anderen Kenneth Perez en Arnold Bruggink. Bovendien is er naast de uitgebreide berichtgeving rondom de Eredivisie ook doordeweeks regelmatig veel (inter)nationaal live topvoetbal te zien uit de UEFA Europa League, de KNVB Beker, de Jupiler League en de Engelse FA Cup. Naast het grote aantal live wedstrijden is er op Eredivisie Live ook veel extra's te zien. Alle samenvattingen uit de Eredivisie en de Jupiler League. De mooiste doelpunten, Club TV, 90 Minutes en boeiende voetbaldocumentaires. Eredivisie Live is zeven dagen per week voetbal en is bij een groot aantal TV aanbieders ook in HD beschikbaar. Alle live wedstrijden zijn via www.eredivisielive.nl ook online te volgen. Op de mobiele website m.eredivisielive.nl zijn live wedstrijden, samenvattingen, doelpunten, interviews en statistieken te bekijken. Voor de mobiele gebruikers is er tevens een iPhone app en Android app beschikbaar.