Ingezonden persbericht


Steven van der Ploeg onderscheiden met 'Scheivlak Bokaal'

DEN BOSCH / ZANDVOORT, 17 oktober 2011 - Steven van der Ploeg heeft zijn debuutseizoen in de autosport tijdens de Formido Finaleraces op Circuit Park Zandvoort afgesloten met twee schitterende wedstrijden. De 45-jarige ondernemer uit Den Bosch kan met grote tevredenheid terugkijken op zijn racejaar waarin hij met de Suzuki Swift al zijn doelstellingen behaalde. Daarnaast werd hij na afloop onderscheiden met de 'Scheivlak Bokaal', een jaarlijks uitgereikte publieksprijs voor de coureur die op de meest spectaculaire wijze door de desbetreffende bocht heeft gereden. "Ik ben ontzettend trots dat ik als nieuwkomer deze prijs mee naar huis mocht nemen", zegt Van der Ploeg.

Voordat men feest kon vieren, moest er natuurlijk eerst geracet worden. De eerste wedstrijd begon met een zware klapper. Van der Ploeg vertrok vanaf de achttiende plaats en zat eerste rang bij een startcrash waarbij zes rijders waren betrokken. Gelukkig werden de brokstukken ontweken en kon de Brabander er langs. "Het zag er spectaculair uit, maar jammer genoeg was de schade bij de tegenstanders veel te groot", vertelt hij. De wedstrijd werd logischerwijs gestaakt en met een vertraging van twintig minuten werd de race hervat. "Ik heb nog een stevig robbertje gevochten met mijn concurrent Jos Veldboer, maar het lukte niet om er voorbij te komen. Uiteindelijk kwam ik als tiende over de streep, maar belangrijker nog was dat ik mijn snelste rondetijd met ruim een seconde had verbeterd", weet Steven.

Ook in de afsluitende wedstrijd van het jaar ging Van der Ploeg voortvarend van start. Hij won een paar posities en verdedigde deze met verve. "Door het zonnige weer sleten mijn banden erg snel. Ik begon te glijden en te driften terwijl de anderen technisch nog iets beter reden. Hoe hard ik ook vocht moest ik toch het onderspit delven", geeft Steven toe. Hij sloot de race als veertiende af.

Publieksprijs
Terugkijkend op het afgelopen racejaar kan Van der Ploeg alleen maar tevreden zijn. Zonder ook maar een meter te hebben getraind, stapte hij tijdens het paasweekend achter het stuur van zijn Swift en steeg hij ieder evenement boven zichzelf uit. Al zijn doelstellingen werden behaald: het scoren van punten, een toptienpositie en een rondetijd rijden in de twee minuut tien. "En we hebben vooral veel lol gehad. Alle weekenden waren voor mij goud waard! Ik zocht begin dit jaar naar iets leuks en toen ben ik hierin verzeild geraakt", beseft Steven. Daarnaast werd hij na afloop onderscheiden met de 'Scheivlak Bokaal', een speciale prijs die jaarlijks door fanatieke autosportfanaten wordt uitgereikt aan de coureur die het meest opvallend door de desbetreffende bocht heeft gereden. "Hier ben ik natuurlijk ontzettend trots op. Men vond dat ik het verdiend had omdat ik vooral de laatste twee races driftend door het Scheivlak ben gereden", verklaart Van der Ploeg, die zijn raceavontuur in 20 12 een vervolg gaat geven.

Clio Cup
Hij heeft als doelstelling om volgend jaar net als zijn teamgenoot Wilbert van den Burg in de Dutch Renault Clio Cup te rijden. "We gaan samen op zoek naar een creatieve ondernemer die als hoofdsponsor van het dit geweldige team wil optreden. Met twee auto's, een trailer en de hospitality zijn de mogelijkheden eindeloos", weet de enthousiaste Brabander.

Om met een goede voorbereiding aan de start te verschijnen is Van der Ploeg van plan om met het team deel te nemen aan het Winter Endurance Kampioenschap, een serie van vier wedstrijden van minimaal vier uur. "Ik kan niet wachten om m'n tanden in de Clio te zetten om op die manier goed voorbereid aan de start van het volgend autosportseizoen te staan", besluit Van der Ploeg.

De Suzuki Swift van Steven van der Ploeg is aanstaande zaterdag 5 november tijdens de Suzuki en Skoda Wintercheckdag van 9.00 tot 16.00 uur te bewonderen bij Nieuwkoop Automotive Group te Hervensebaan 13 in 's Hertogenbosch. De dealer van onder meer deze twee merken onderwerpt uw auto aan een gratis wintercheck.

Het raceavontuur van Steven van der Ploeg is met tekst, foto's en onboard video's te volgen via www.f13racing.nl. Noot voor de redactie,