Ingezonden persbericht


Persbericht

Nieuwe voorstelling BZT Band in première op Museum Podium Speelklok

Utrecht, maandag 17 oktober 2011 - Vandaag ging in Museum Speelklok in Utrecht de interactieve familievoorstelling Kom maar ff mee! van de BZT Band in première. In Kom maar ff mee! bespeelt de BZT Band - bekend van het populaire kinderprogramma de BZT Show - eenmalig de historische instrumenten uit de collectie van Museum Speelklok, variërend van speeldozen tot enorme draaiorgels. De voorstelling is nog tot en met 21 oktober dagelijks om 11:00, 12:00 en 13:00 uur te zien in Museum Speelklok.

Kom maar ff mee!
In Kom maar ff mee! gaat de BZT band samen met het publiek op zoek naar een andere manier om de BZT liedjes te maken. De band speelt nummers op historische instrumenten uit de collectie van Museum Speelklok. Resultaat is een theatraal concert, waarin nieuwe en bekende BZT liedjes de revue passeren. Tijdens de voorstelling is voor kinderen een actieve rol weggelegd; zij moeten zelf op volle kracht orgeldraaien, carillons aanzwengelen, speeldozen bedienen en op orgelpijpen fluiten.

www.museumspeelklok.nl

BZT Band
In de BZT show - momenteel één van de populairste kinderprogramma's bij kinderen van 7 tot 12 jaar - worden iedere zaterdag kinderwensen werkelijkheid. De presentatie is in handen van Jetske van den Elsen en Pepijn Gunneweg. De BZT show wordt muzikaal omlijst door de zeskoppige BZT band met liedjes als Kom maar ff mee! en Alles kan in de BZT Show. Alle BZT liedjes zijn speciaal door de band voor de show geschreven. De BZT band heeft inmiddels ook een aantal succesvolle theatertournees op zijn naam staan.

Museum Speelklok
Museum Speelklok (voorheen: Nationaal Museum van Speelklok tot Pierement) presenteert automatisch spelende muziekinstrumenten vanaf de 15e eeuw tot het heden. Carillonklokken, speeldozen, pianola's, de zingende nachtegaal en draaiorgels spelen live muziek met een repertoire variërend van Weense wals en tango tot smartlap en de allerlaatste hits.

Noot voor de redactie,