Persbericht

Twee bekers voor coureur uit Wenum-Wiesel
Alexander Keijzers sluit seizoen Renault Clio Cup
in stijl af met topprestatie tijdens Finaleraces

Wenum-Wiesel, 16 oktober 2011 - Alexander Keijzers heeft afgelopen weekend zijn autosportseizoen in de Dutch Renault Clio Cup op prachtige wijze afgesloten. Met een 2de plaats algemeen en een zege in de Olympia Cup, zette de inwoner van Wenum-Wiesel zijn beste resultaat van het jaar neer. ,,Dit is helemaal top'', aldus de erg blije coureur van Team Bleekemolen.

Alexander Keijzers startte de Formido Finaleraces vol vertrouwen. Vorige maand, tijdens de Trophy of the Dunes, was hij immers al heel dicht bij zijn allereerste Clio-zege ooit. Dat dit resultaat geen gelukje was, bewees Keijzers tijdens het zevende en laatste raceweekeinde.

Beste kwalificatie
,,Met 24 rijders, die altijd heel dicht bij elkaar zitten, is de Clio Cup een enorm competitieve klasse. Maar ik kon goed aanhaken bij de besten'', zegt Keijzers. ,,Nadat ik in de vrije training al 7de was geworden, kon ik er in de kwalificatie nog een schepje bovenop doen. Ik maakte dankzij een sleepje handig gebruik van de voor mij rijdende Melvin de Groot. Met een rondetijd van 1:57,152 zat ik maar een halve seconde achter de snelste rijder. Met mijn 6de plek kende ik niet alleen mijn beste kwalificatieresultaat ooit. Ik was zelfs sneller dan Clio-kampioenen als Sebastiaan Bleekemolen en Sandra van der Sloot.''

Kicken
Dankzij het reversed-grid-systeem, waarbij de beste 8 kwalificanten in omgekeerde volgorde starten, mocht Keijzers zaterdag de eerste Clio-heat als de nummer 3 beginnen. Tijdens de voor 40 minuten afgesloten wedstrijd inclusief verplichte pitstop, bleef hij continu in de kopgroep meedraaien. ,,Dat was echt kicken. Ik kon op een gegeven moment zelfs inlopen op koploper Sebastiaan Bleekemolen'', aldus Keijzers, die echter een bizar einde van de heat meemaakte.

Eerste zege
,,Zo ging na de pitstop eerst Max Braams bij het uitrijden van de pitsraat met opzet heel traag rijden om Bleekemolen en mij dwars te zitten'', vertelt Keijzers. ,,Waarna niet veel later de wedstrijdleiding de race, met nog ruim 11 minuten op de klok, plotseling voortijdig beëindigde. Dit omdat men wilde dat de na ons komende FIA GT3 race, die live op tv moest komen, op tijd zou beginnen. Hoewel ik op het moment dat de wedstrijd werd afgebroken 5de algemeen lag en 3de in de Olympia Cup, heeft de wedstrijdleiding uiteindelijk besloten om de doorkomst van een ronde eerder als definitieve uitslag te nemen. Daardoor finishte ik achter mijn teamgenoot en nieuwe Clio-kampioen Sebastiaan Bleekemolen als 2de algemeen. In de Olympia Cup boekte ik zelfs mijn allereerste zege!''

Schade
Tijdens de zondagsrace verging het Keijzers minder fortuinlijk. ,,Nadat ik Max Braams was gepasseerd, bleef hij vervolgens maar tikken uitdelen op mijn auto. Uiteindelijk had ik zoveel schade opgelopen, dat ik het veld niet meer kon bijhouden. Ik verloor liefst zes seconden per rondje, waardoor ik niet verder kon komen dan plek 20. Dat was balen.''

Succesvolle afsluiting seizoen
Ondanks de onfortuinlijke laatste manche, kijkt Alexander Keijzers meer dan tevreden terug op zijn Dutch Renault Clio-seizoen. ,,Het gaat steeds beter. Ik heb weer ontzettend veel geleerd'', geeft hij aan. ,,De Formido Finaleraces vormden een heel succesvol weekend. Helaas kon onze monteur Jan Sijffers, die onlangs overleed, dit niet meer meemaken. Maar de minuut stilte voor race 1 was indrukwekkend. Ik heb een mooie nagedachtenis aan Jan'', aldus Keijzers, die volgend jaar zijn raceloopbaan hoopt te continueren. ,,We gaan hard werken om het weer mogelijk te maken in de Clio's actief te blijven. Het liefst zou ik dat bij Team Bleekemolen doen. Ik heb heel erg naar mijn zin bij hen. Bovendien hebben ze de auto altijd top voor elkaar.''

Uitslagen Renault Clio Cup, 14, 15 en 16 oktober 2011 op Circuit Park Zandvoort:

Race 1: 1. Sebastiaan Bleekemolen 11 ronden, 2. Alexander Keijzers + 0,656 seconde, 3. Max Braams + 1,183. Olympia Cup: 1. Alexander Keijzers, 11 ronden, 2. Max Braams + 0,527 seconde, 3. Marcel Dekker + 57,541.

Race 2: 1. Robert van den Berg 12 ronden, 2. Niels Langeveld + 0,667 seconde, 3. Sebastiaan Bleekemolen + 1,737, 20. Alexander Keijzers + 35,315. Olympia Cup: 1. Marcel Dekker 12 ronden, 2. Max Braams + 13,895 seconden, 3. Ruud Steenmetz + 16,798, 10. Alexander Keijzers + 33,104.

Eindstand Clio Cup 2011 na veertien races:

1. en kampioen Sebastiaan Bleekemolen 198 punten, 2. Sheila Verschuur 144, 3. Marcel Dekker 141, 13. Alexander Keijzers 65. Olympia Cup: 1. Marcel Dekker 92 punten, 2. Max Braams 85, 3. Ruud Steenmetz 55, 5. Alexander Keijzers 48.