Ingezonden persbericht


Veel belangstelling voor Slinger-Event4x4 op 25 oktober met Prinses Maxima

Ruim tweehonderd uur gratis diensten voor Utrechtse organisaties

UTRECHT - Maatschappelijke organisaties en instellingen in de stad Utrecht mogen met elkaar rekenen op ruim 200 uur aan gratis diensten. Het gaat bijvoorbeeld om gratis juridische hulp, coachingstrajecten voor jongeren uit de Utrechtse wijk Kanaleneiland tot aan een workshop buikdansen. Ook zijn er veel aanbiedingen voor het doen van vrijwilligerswerk bij verenigingen en clubs.

De ondernemers die deze diensten aanbieden, doen allemaal mee aan het Slinger-Event4x4 op 25 oktober in Utrecht over maatschappelijk betrokken ondernemen (MBO). Hoewel de toegang tot dit evenement gratis is, wordt er van de deelnemers een tegenprestatie verwacht in de vorm van een dienst aan de Utrechtse samenleving. Het overgrote deel van de ondernemers gaf inmiddels aan die oproep gehoor. In totaal schreven zich een kleine 500 mensen in voor dit evenement, georganiseerd door De Slinger Utrecht.

Prinses Máxima is de eregast op dit grootste evenement op het gebied van maatschappelijk betrokken ondernemen in Utrecht. Op deze middag tonen ondernemingen uit de stad Utrecht wat zij in de praktijk doen op het gebied van MBO. Ook zijn er vier workshops waarin verschillende facetten van het betrokken ondernemerschap worden bediscussieerd.

Het Slinger-Event 4x4 vindt plaats in het culturele bedrijfsverzamelgebouw NUtrecht aan de Cartesisusweg in Utrecht. Met dit evenement wil De Slinger Utrecht de aandacht vestigen op het belang van maatschappelijk betrokken ondernemers. Op die manier moeten bedrijven en instellingen over de streep worden getrokken ook actief het MBO in hun bedrijfsbeleid op te nemen. Daarbij is De Slinger Utrecht dé schakel in deze stad tussen ondernemingen die zich actief voor de samenleving willen inzetten en maatschappelijke organisaties die hulp van ondernemers goed kunnen gebruiken.

Zo adviseerden kortgeleden twee horecaondernemers en een bedrijfsadviseur de stichting de Tussenvoorziening in Utrecht over een beter organisatie van de voedselbanken in de stad. Een ander project dat mede dankzij De Slinger Utrecht tot stand is gekomen, is het VanHarte Resto in de Utrechtse wijk Kanaleneiland.

De Slinger is een beweging die maatschappelijke betrokkenheid in Nederland stimuleert en faciliteert. Doel is mensen aan te zetten tot het leveren van een zinvolle bijdrage aan een hechtere en mooiere samenleving.

De inschrijving voor het evenement is inmiddels gesloten.

Meer weten: www.slingerevent4x4.nl www.deslinger.nu/utrecht