Gemeente Goedereede


Succesvolle informatiebijeenkomst buurtpreventie Stellendam

Maandagavond 10 oktober vond er een drukbezochte informatiebijeenkomst plaats over buurtpreventie Stellendam. Samen met de politie wil de gemeente Goedereede een buurtpreventieteam in Stellendam opstarten om woninginbraken te voorkomen.

De gemeente en de politie willen met een buurtpreventieteam woninginbraken in Stellendam voorkomen. Daarom vond er op 10 oktober een informatiebijeenkomst plaats in het Haegse Huus. Burgemeester Ger van de Velde-de Wilde opende de avond met een welkomstwoord. Hierna gaf de politie een presentatie met als thema: `Buurtpreventie Stellendam, samenwerken werkt'. Maart Tanis vertelde over zijn ervaringen in het buurtpreventieteam in Ouddorp. Na de informele afsluiting was het mogelijk om vragen te stellen. Hier werd ruimschoots gebruik van gemaakt.

`De avond was een groot succes! Er kwamen meer mensen dan verwacht. Het is altijd fijn om te zien dat mensen zich willen inzetten voor hun dorp! Ik ga er vanuit dat we een leuk en actief team opzetten! Ik roep de inwoners van Stellendam op zich op te geven of om de kickoff bijeenkomst bij te wonen.', aldus burgemeester Ger van de Velde-de Wilde.

Op 24 oktober is er een tweede informatiebijeenkomst over buurtpreventie Stellendam. Deze kick-off bijeenkomst begint om 19.00 uur in het Haegse Huus. Wijkagent Johan van Oeveren geeft informatie over de taken, de routes en de verdere gang van zaken rondom het buurtpreventieteam. Johan is wijkagent in Stellendam en vindt het belangrijk dat Stellendam veiliger wordt. Hierbij heeft hij hulp nodig van de inwoners van Stellendam. Zij zijn `de oren en ogen' van het dorp en geven informatie door aan de politie.

`Iedereen is welkom, jong en oud, buurman en buurvrouw, vrienden en vriendinnen. Want hoe meer zielen hoe meer vreugd, dus ook een buurman of buurvrouw mag mee. Hoe meer leden het team heeft, hoe beter de taken worden verdeeld onder de leden.', aldus Johan van Oeveren.

De leden van het buurtpreventieteam lopen 's avonds in groepen door Stellendam en melden onveilige of verdachte situaties bij de politie. Ook attenderen ze buurtbewoners op onveilige situaties rondom hun woning. Door nauwe samenwerking en korte communicatielijnen voorkomen ze woninginbraken. Buurtpreventie betekent `buur voor de buurt zijn'. Dat brengt de buurt in beweging en levert concrete resultaten op.

Voor meer informatie of voor vragen kunt u contact opnemen met Johan van Oeveren; dit kan per e-mail via
johan.van.oeveren@rijnmond.politie.nl of telefonisch via 0900 - 8844.