Gemeente Ede

dinsdag, 18 oktober 2011

Afsluiting Willy Brandtlaan in Ede

Sinds 4 oktober zijn er werkzaamheden aan de Willy Brandtlaan in Ede. Dit komt door de verbouwing van de parkeergarage van het ziekenhuis Gelderse Vallei. De inrit naar deze garage wordt anders en daarom moet ook de kruising met de Willy Brandtlaan worden aangepast.

Gelijktijdig worden aan de fietspaden werkzaamheden uitgevoerd die ervoor zorgen dat de verkeersveiligheid van de fietsers toeneemt. Tot slot is er onderhoud aan het asfalt.

Om de werkzaamheden binnen een zo kort mogelijke tijd en veilig uit te kunnen voeren wordt de Willy Brandtlaan ter hoogte van de inrit naar het ziekenhuis voor doorgaand verkeer afgesloten. Vanzelfsprekend blijft het ziekenhuis vanaf de zijde van het tankstation wel bereikbaar.

In weekend 1-richting verkeer

De volledige afsluiting geldt van maandag tot en met vrijdag. In het weekend wordt de Willy Brandtlaan opengesteld voor verkeer in zuidelijke richting, de wijk in. Het is dan toegestaan om door te rijden richting Gelderhorst, Stadspoort en CineMec. Voor verkeer de wijk uit, blijft de Willy Brandtlaan afgesloten. Dit verkeer moet gebruik maken van de aangegeven omleidingroutes.

Verkeersregelaars

Om het verkeer in het weekend goed te regelen en de veiligheid in de gaten te houden, zet de gemeente verkeersregelaars in.

Toezicht

De gemeente zet in het weekend ook extra toezichthouders in. Automobilisten die op een overtreding worden betrapt, krijgen een bekeuring.

Bus

In verband met de werkzaamheden geldt er een aangepaste dienstregeling voor de bus. Voor meer informatie over de bus kunt u terecht op www.syntus.nl.

November

De werkzaamheden duren naar verwachting tot medio november 2011.

Informatie

Voor informatie over de uitvoering van de werkzaamheden, kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met Ben Horstman, projectrealisator, (06) 43 363 552 of Jacob Adema, opzichter, (06) 31 943 026.