Provincie Limburg


Regiobijeenkomsten Limburgs Paardensport Plan

Limburg profileert zich als een paardensportprovincie. Vorig jaar is al een plan gelanceerd om de paardensport in deze provincie naar een hoger niveau te tillen. Om met de paardensportsector in Limburg van gedachten te wisselen over actuele ontwikkelingen worden onder leiding van de onlangs aangestelde programmamanager ir. C. Schuring eind oktober een drietal bijeenkomsten georganiseerd.

En wel op:

Dinsdag 25 oktober 2011: Café Keulen, Schoolstraat 3, Klimmen

Woensdag 26 oktober 2011: Gemeenschapshuis Baexheimerhof, Kerkstraat 1a te Baexem

Maandag 31 oktober 2011: Zaal Roelanzia, Lovinckplein 2 te Ysselsteyn

Het Limburgs Paardensport Plan is een integrale visie, die samen met de LLTB en de hippische sportfederatie KHNS is gemaakt. Het plan beoogt om de sector in de volle breedte, op zowel sportief, economisch als ruimtelijk gebied te versterken en biedt dan ook volop kansen voor alle paardenliefhebbers, zowel voor sportruiters, ondernemers, verenigingen, wedstrijdorganisaties en voor fokkers.

Per 1 oktober 2011 is ir. Cissy Schuring in dienst getreden als Programmamanager voor het Limburgs Paardensport Plan. Zij gaat vanuit een coördinerende en verbindende rol samen met de partijen uitvoering geven aan het Limburgs Paardensport Plan. Mevrouw Schuring heeft de afgelopen jaren veel kennis en ervaring opgedaan in de sector. Ze was onder meer accountmanager voor de KHNS. Daarnaast is zij bestuurlijk en organisatorisch actief binnen het Koninklijk Warmbloed Paardenstamboek Nederland en is zij betrokken geweest bij de organisatie van Nationale Elite Veiling Borculo. Ook in de paardensport zelf speelt zij een actieve rol.

Er zullen tijdens de bijeenkomsten actuele praktijkvoorbeelden worden gepresenteerd waarbij ruime aandacht wordt besteed aan de gevolgde stappen, de ervaringen van betrokkenen, aandachtspunten, succesfactoren en tips voor derden. Er is dan ook veel ruimte voor uitwisseling van kennis en ervaring en het kenbaar maken van behoefte aan ondersteuning vanuit het Limburgs Paardensport Plan.