Rijksvoorlichtingsdienst

Prins van Oranje spreekt bij OESO Global Forum on Environment in Parijs

RVD, 21 oktober 2011, nr. 275

Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje houdt op 25 oktober een toespraak bij het Global Forum on Environment in Parijs. Het forum wordt georganiseerd door de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) en heeft als titel 'Making Water Reform Happen'.

De Prins is door Secretaris-Generaal Gurria van de OESO uitgenodigd in zijn rol van voorzitter van de Adviesraad voor Water en Sanitatie van de Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties (UNSGAB). De heer Gurria is tevens lid van UNSGAB. Waar UNSGAB beleidsmakers aanspoort om water en sanitatie op de agenda te zetten, biedt de OESO praktische ondersteuning en concrete aanbevelingen aan landen bij het ontwikkelen, hervormen en financieren van hun beleid en strategie op het gebied van watermanagement.

In aanwezigheid van de Prins van Oranje worden twee rapporten gepresenteerd, 'Water Governance in OECD Countries' en 'Meeting the challenge of financing Water and Sanitation'. Aansluitend aan zijn toespraak zal de Prins deelnemen aan een paneldiscussie.

Noot voor redacties (