Bouwen voor de buurt

Persbericht van Vestia Rotterdam Feijenoord

Een nieuw schoolgebouw, zorgvoorzieningen en woningen, in een gebied waar dat het hardst nodig is. Vestia Rotterdam Feijenoord viert op dinsdag 25 oktober de start van de bouw van Wielslag, het nieuwe zenuwcentrum in de wijk met plaats voor talentontwikkeling, zorgvoorzieningen en wonen.

Vestia investeert in goede voorzieningen waarmee we een basis leggen om een kwaliteitsverbetering in het onderwijs mogelijk te maken. Deze bijzondere plek is een concreet resultaat van de gemaakte afspraken tussen Vestia en Gemeente Rotterdam voor de ontwikkeling en totstandkoming van de realisatie van verschillende maatschappelijke voorzieningen, de komende jaren in de wijken Bloemhof en Afrikaanderwijk.

Onderwijs
VMBO de Wielslag heeft straks plek voor 700 leerlingen uit de wijk. De school is een belangrijke pijler in de wijk en biedt kinderen de kans om ook na de basisschool in de eigen wijk naar school te gaan. Daarbij investeren Vestia en Gemeente Rotterdam in een breed sociaal programma dat ook buiten het schoolplein haar invloed heeft. Dit programma is gericht op taalachterstand, schooluitval, werk en inkomen, talentontwikkeling en emancipatie. Wielslag is daardoor in de brede zin van het woord het zenuwcentrum voor de wijk.

Wonen en zorg
In het gebouw komen 71 gelijkvloerse appartementen voor senioren. Hiermee vergroot Vestia het aantal woningen voor 55+ in de wijk. Op de begane grond komen zorgvoorzieningen zoals een huisartsenpraktijk, fysiotherapie, apotheek en andere eerstelijns voorzieningen.

Gebiedsontwikkeling
Wielslag ligt op het scharnierpunt van de drie wijken Hillesluis, Bloemhof en Afrikaanderwijk. De eerste paal markeert niet alleen de start bouw; het is ook een mijlpaal in de ontwikkeling van het totale gebied.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

*
*




Razende Robot Reporter